Knettergekke horrorfilm met een doorgeflipte Nicolas Cage vanaf vandaag nieuwe op Netflix

Films
zondag, 16 juni 2024 om 8:00
cage1
Vanaf vandaag is de donkere horror-comedy Mom and Dad te streamen op Netflix. Deze film uit 2017, geschreven en geregisseerd door Brian Taylor, neemt een huiveringwekkende en absurde kijk op het ouderschap. Met hoofdrollen voor Nicolas Cage en Selma Blair biedt Mom and Dad een combinatie van zwarte humor en bloedstollende horror die zowel verontrustend als hilarisch is.
Het verhaal draait om de familie Ryan, bestaande uit vader Brent (Cage), moeder Kendall (Blair), dochter Carly (Anne Winters) en zoon Joshua (Zackary Arthur). De film begint met een angstaanjagende scène waarin een moeder haar kind op een spoorwegovergang achterlaat om te sterven. Deze openingsscène zet de toon voor de chaos die volgt wanneer een mysterieuze radio- en tv-storing ouders overal aanzet tot het vermoorden van hun eigen kinderen.
Nicolas Cage levert een kenmerkend over-the-top optreden, wat perfect past bij de chaotische en gewelddadige aard van de film. Selma Blair biedt een even indrukwekkende prestatie, waarbij ze de rol van een moeder speelt die verscheurd is tussen haar liefde voor haar kinderen en de oncontroleerbare drang om hen te vernietigen.
Mom and Dad kreeg over het algemeen positieve recensies. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 75%, waarbij de consensus luidt dat het bizarre uitgangspunt dient als een effectieve springplank voor een duistere, bloederige komedie. Kritiek en lof waren er in gelijke mate voor de gewaagde en groteske scènes, waarbij recensenten zoals Adam White van The Daily Telegraph de film vier sterren gaven en het een " "heftige terugkeer naar exploitatiecinema" noemden.
Mom and Dad is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!