Niet te missen psychologische thriller met Michael Douglas nu te zien op Netflix

Films
zaterdag, 15 juni 2024 om 18:00
qnb5qlvmt4ng60imnxnqobtuhjp
Vanaf vandaag is de iconische psychologische, erotische thriller Fatal Attraction uit 1987 te streamen op Netflix. Deze film, geregisseerd door Adrian Lyne en geschreven door James Dearden, is een niet te missen klassieker in het genre. Met sterren als Michael Douglas, Glenn Close en Anne Archer, vertelt Fatal Attraction het meeslepende verhaal van een man wiens kortstondige affaire uitmondt in een nachtmerrie die zijn hele gezin bedreigt.
Fatal Attraction volgt het verhaal van Dan Gallagher (Michael Douglas), een succesvolle advocaat in Manhattan, die een weekendlange affaire heeft met Alex Forrest (Glenn Close), een redacteur bij een uitgeverij. Wat begint als een schijnbaar onschuldige flirt, verandert snel in een nachtmerrie wanneer Alex weigert los te laten. Haar obsessie en manipulatieve gedrag escaleren al snel, wat leidt tot angstaanjagende incidenten die Dan en zijn gezin terroriseren.
De film onderzoekt thema's zoals de gevolgen van overspel, obsessie en de donkere kanten van menselijke relaties. Het meest gedenkwaardige moment uit de film is misschien wel de scène waarin Alex een huisdier van het gezin vermoordt, wat haar diep verstoorde geestelijke toestand illustreert. Dit soort intense en onvergetelijke scènes heeft bijgedragen aan de blijvende invloed van de film.
Michael Douglas levert een sterke prestatie als de in conflict zijnde Dan Gallagher, maar het is Glenn Close die echt schittert in haar rol als Alex Forrest. Haar vertolking van de kwetsbare maar gevaarlijke minnares is zowel fascinerend als angstaanjagend. Close kreeg veel lof voor haar rol en werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Actrice. Anne Archer, die de rol van Dans echtgenote Beth speelt, biedt een overtuigende weergave van een vrouw die probeert haar gezin te beschermen te midden van de chaos.
Het script van Fatal Attraction werd aangepast van een korte film van Dearden, getiteld Diversion. De productie kende enige uitdagingen, vooral met de casting van de rol van Alex Forrest. Veel actrices werden overwogen en afgewezen voordat Glenn Close uiteindelijk de rol kreeg.
De film kende een alternatieve eindscène waarin Alex zelfmoord pleegt, wat oorspronkelijk het einde van de film zou zijn. Na testvoorstellingen besloot de studio echter een nieuw einde te filmen. Dit nieuwe einde zorgde voor een gevoel van catharsis bij het publiek en wordt gezien als een cruciaal element van het succes van de film.
Fatal Attraction was niet alleen een kassucces, met een wereldwijde opbrengst van meer dan $320 miljoen, maar het werd ook een cultureel fenomeen. De film speelde een grote rol in het populariseren van het subgenre van de erotische thriller, dat vooral in de late jaren 80 en vroege jaren 90 floreerde.
Voor wie de film nog niet heeft gezien, of voor degenen die willen terugkeren naar deze klassieker, is Fatal Attraction nu beschikbaar op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!