'Geek Girl' op Netflix: Alles over de verfilming van Holly Smale's coming-of-age roman

TV en Series
zondag, 26 mei 2024 om 15:15
geek girl 10
Holly Smales bestverkopende coming-of-age boeken, Geek Girl, zijn nu omgetoverd tot een fonkelnieuwe Netflix-serie, die op 30 mei in première gaat op de streamingdienst. De serie vertelt het verhaal van Harriet Manners, gespeeld door Emily Carey (bekend van House of the Dragon), een klunzige 16-jarige die onverwachts ontdekt wordt door een modellenbureau tijdens een schoolreis.
Het verhaal brengt een boodschap van zelfacceptatie en het vinden van je eigen identiteit. Zoals Harriet zelf zegt in de trailer: "Dit is een verhaal voor iedereen die ooit heeft geprobeerd om erbij te horen. Soms, om je leven te veranderen, moet je opvallen."
Naast Carey bestaat de cast uit Liam Woodrum, Tim Downie, Jemima Rooper, Rochelle Harrington, Hersha Verity, Sarah Parish, Emmanuel Imani, Zac Looker, Sandra Yi Sencindiver en Daisy Jelley. De serie is gecreëerd door Jessica Ruston en Holly Smale zelf, met afleveringen geschreven door Sameera Steward en Sarah Morgan.
Geïnspireerd door Smales eigen ervaringen als tienermodel, biedt Geek Girl een kijkje achter de schermen van de modellenwereld en de uitdagingen waarmee jonge vrouwen worden geconfronteerd. Smale beschreef het schrijven van het eerste boek als "cathartisch", waarbij ze in een interview met The Telegraph in 2015 verklaarde: "Toen ik opgroeide, besefte mijn vader niet echt hoe zwaar het voor me was. Het schrijven van Geek Girl hielp me enorm, zelfs al was mijn vader ontroostbaar toen hij zich bewust werd van mijn ervaringen."
Het succes van de Geek Girl-boeken heeft geleid tot een wereldwijd fenomeen, vertaald in meer dan 30 talen en geliefd bij lezers van alle leeftijden. Met de aanstaande release van de Netflix-serie zal het verhaal van Harriet Manners een nieuw publiek vinden en een nog grotere impact hebben op fans over de hele wereld.
Geek Girl is vanaf 30 mei te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!