Makers van Ozark en Lost slaan de handen ineen voor nieuwe DC-serie 'Lanterns'

TV en Series
zondag, 26 mei 2024 om 13:15
xf2d9cd60no25oawrfxmhbotzqt
Damon Lindelof, bekend van zijn werk aan de iconische televisieseries Lost en Watchmen, werkt samen met Chris Mundy, de showrunner van de bekroonde misdaadserie Ozark, aan een nieuwe serie gebaseerd op de Green Lanterns uit de DC Comics. Deze serie, getiteld Lanterns, wordt ontwikkeld door DC Studios en belooft een prestigeproductie te worden met een hoog niveau van storytelling.
De betrokkenheid van Lindelof en Mundy werd bevestigd door DC Studios-chef James Gunn via een Instagram-post. Gunn prees het duo, evenals DC comic-auteur Tom King, en kondigde aan dat de serie momenteel een team van top-schrijvers samenstelt. Hij noemde het pilot script "geweldig."
Lanterns speelt een cruciale rol in de bredere plannen van DC Studios voor hun film- en televisieslate. Safran, mededirecteur van DC Studios, verklaarde in januari 2023 dat de serie een belangrijke bijdrage levert aan het hoofverhaal dat ze willen vertellen. Hij beschreef de serie als een "groot HBO-waardig evenement" met een toon die doet denken aan True Detective, wat duidt op een meer op aardse benadering.
De serie zal zich richten op twee van de bekendste leden van het Green Lantern Corps: Hal Jordan en John Stewart. Hal Jordan, een testpiloot, werd eerder gespeeld door Ryan Reynolds in de film uit 2011. John Stewart, een ex-marinier en een van DC’s eerste zwarte superhelden, zal ook een prominente rol spelen. Samen zullen ze een mysterie onderzoeken dat, volgens Safran, een grote rol speelt in het verhaal dat DC Studios over hun verschillende films en series heen wil vertellen.
Damon Lindelof heeft een indrukwekkende staat van dienst in de televisiewereld. Na zijn succes met Lost, co-creëerde hij The Leftovers, een bovennatuurlijke HBO-dramaserie die zich bezighoudt met de nasleep van een plotselinge, massale verdwijning van mensen. Vervolgens keerde hij terug naar televisie met Watchmen.
Chris Mundy heeft eveneens een indrukwekkende carrière. Naast zijn werk aan Ozark, dat van 2017 tot 2022 liep, heeft hij ook bijgedragen aan series zoals Criminal Minds, Cold Case, Bloodline en True Detective. Zijn ervaring met misdaad- en onderzoeksdrama's maakt hem een perfecte match voor de toon van Lanterns.
De aankondiging van Lanterns komt te midden van een breder herstructureringsplan binnen DC Studios, geleid door James Gunn en Peter Safran. Een eerdere Green Lantern-serie die werd ontwikkeld door Greg Berlanti voor Max, met Finn Wittrock en Jeremy Scott in de hoofdrollen, is niet langer in productie. Dit geeft aan dat Gunn en Safran een nieuwe richting inslaan met de Green Lantern-franchise. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie te zien zal zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!