Dennis Quaid kruipt in de huid van Ronald Reagan in de eerste trailer van 'Reagan'

Films
zondag, 26 mei 2024 om 8:00
4nkdapyglctbqb8fmwnpq2cvzsa
De eerste trailer van de biografische film Reagan, met Dennis Quaid in de hoofdrol, is uitgebracht. De nieuwe dramafilm is een diepgaande verkenning van het leven van Ronald Reagan, de 40e president van de Verenigde Staten, en volgt de opmerkelijke reis van Reagan van zijn bescheiden begin tot zijn opkomst als een van de meest invloedrijke figuren in de wereldpolitiek.
De trailer, ondersteund door een cover van het '80s nummer "Everybody Wants to Rule the World" van Tears for Fears, toont verschillende cruciale momenten uit Reagans leven. Van zijn jeugdjaren, waarin hij te maken had met pestkoppen, tot zijn carrière als acteur en zijn tijd als leider van de Screen Actors Guild. Ook de belangrijke gebeurtenissen tijdens zijn politieke carrière, zoals zijn anti-communistische retoriek en de bijna fatale moordpoging op zijn leven, worden niet overgeslagen.
Dennis Quaid, die Ronald Reagan vertolkt, brengt met veel overtuiging de complexe persoonlijkheid van de president tot leven. Penelope Ann Miller speelt de rol van First Lady Nancy Reagan, terwijl Mena Suvari gestalte geeft aan Reagans eerste vrouw, Jane Wyman. Andere rollen zijn onder meer Lesley-Anne Down als Margaret Thatcher, Kevin Dillon als Jack L. Warner, en Jon Voight als Viktor Petrovich, een voormalige KGB-agent die beweert jarenlang Reagan bespioneerd te hebben.
In een interview met Deadline benadrukte Dennis Quaid de uitdaging van het spelen van een historische figuur als Reagan: "Het was een enorme uitdaging om Ronald Reagan te portretteren. Dit is een belangrijke film, een van mijn meest interessante rollen."
Regisseur Sean McNamara, bekend van films als Soul Surfer (2011) en The Miracle Season (2018), leidt deze ambitieuze productie. De film werd grotendeels opgenomen in Oklahoma tijdens de herfst van 2020, te midden van de COVID-19-pandemie. Oorspronkelijk gepland voor een release in 2023, werd de film vertraagd vanwege stakingen in dat jaar.
Reagan is de eerste grote release van het nieuw opgerichte ShowBiz Direct en beleefde zijn eerste publieke vertoning tijdens CinemaCon 2022. Na verschillende vertragingen herrees de biopic dit voorjaar op CinemaCon en wordt nu verwacht een belangrijke release te zijn voor de zomer van 2024. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in Nederland te zien is. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!