Paul Verhoeven’s 'Starship Troopers' krijgt een FPS-game met Casper Van Dien als Johnny Rico

TV en Series
zaterdag, 15 juni 2024 om 17:00
ss 28c1b49c567079b9748ad6e6c63fd587ad47a7c8
Tijdens het afgelopen IGN Live-evenement onthulde Offworld, in samenwerking met Sony Pictures Consumer Products, dat de langverwachte 16-speler FPS-game Starship Troopers: Extermination op 11 oktober zal worden uitgebracht voor PlayStation 5 en Xbox Series X | S. De game, gebaseerd op de iconische jaren 90-film van Paul Verhoeven, belooft een intens en meeslepend avontuur te worden dat zowel oude als nieuwe fans zal aanspreken.
Een van de hoogtepunten van de aankondiging was de aanwezigheid van Casper Van Dien, de ster uit de originele Starship Troopers-film uit 1997. Van Dien onthulde dat zijn iconische personage, Johnny Rico, terugkeert in de game. In de nieuwe singleplayermodus zullen spelers bevelen opvolgen van Generaal John “Johnny” Rico, terwijl ze vechten tegen hordes vijandelijke Arachnids. Deze modus biedt 25 unieke missies en een scala aan PvE-gevechtsscenario's in verschillende omgevingen. Een tweede hoofdstuk zal na de lancering beschikbaar komen, wat de speelduur en diepgang van de game verder zal vergroten.
Offworld deelde ook een nieuwe gameplaytrailer tijdens het evenement, waarin de spannende gevechten, de dreigende Bugs en de explosieve actie werden getoond. Deze trailer geeft een voorproefje van wat spelers kunnen verwachten wanneer ze zich aansluiten bij de Mobile Infantry van de United Citizen Federation. In de komende weken zal Offworld meer details vrijgeven over Starship Troopers: Extermination, inclusief informatie over de nieuwste update die eind juni wordt uitgerold.
De Elite Vanguard bestaat uit zes verschillende soldatenklassen: Sniper, Ranger, Guardian, Demolisher, Medic en Engineer. Elke klasse heeft een eigen progressiesysteem met nieuwe wapens, hulpmiddelen en voordelen. De Sniper gebruikt Jump Jets om ontoegankelijke gebieden te bereiken en vijanden van een afstand uit te schakelen. De Ranger is een meester in overleven en blinkt uit in gevechten op korte afstand. De Guardian biedt defensieve kracht met versterkte bepantsering en een krachtig machinegeweer. De Demolisher is een expert in explosieven, de Medic houdt het team in leven met krachtige drones, en de Engineer zorgt voor de bouw en het onderhoud van de veldbasissen.
Starship Troopers: Extermination is vanaf 11 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X | S.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!