June Squibb is een wraaklustige 93-jarige oma in de nieuwe trailer van 'Thelma'

Trailers
zondag, 16 juni 2024 om 16:30
thelma st 2 jpg sd high 2024 universal studios all rights reserved
Universal Pictures heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor de aankomende actiekomedie Thelma, die nu al wordt geprezen als een van de indie-pareltjes van dit jaar. Met een hoofdrol voor June Squibb als een vastberaden, wraaklustige 93-jarige oma, belooft deze film een frisse wind in het genre te zijn.
Thelma volgt het verhaal van Thelma Post, een pittige oma die het slachtoffer wordt van een telefoonoplichter die zich voordoet als haar kleinzoon. Geprikkeld door de misleiding en vastbesloten om haar geld terug te krijgen, begint Thelma aan een gevaarlijke tocht door Los Angeles. Ze wordt vergezeld door haar oude vriend Ben, gespeeld door Richard Roundtree, en zijn gemotoriseerde scooter. Samen gaan ze de confrontatie aan met de oplichter, een avontuur dat zowel spannend als ontroerend is.
Het scenario voor Thelma is geschreven en geregisseerd door Josh Margolin, die zich liet inspireren door een soortgelijke gebeurtenis in het leven van zijn eigen grootmoeder. Het resultaat is een film die laat zien dat het nooit te laat is om de regie over je eigen leven terug te nemen, ongeacht je leeftijd.
June Squibb, bekend van haar Oscar-genomineerde rol in Nebraska en haar werk in Shameless, neemt voor het eerst in haar 70-jarige carrière de hoofdrol op zich. Opmerkelijk is dat Squibb op 93-jarige leeftijd haar eigen stunts uitvoert in de film, wat haar prestaties des te indrukwekkender maakt. Regisseur Margolin was aanvankelijk voorzichtig met het betrekken van Squibb bij de stunts, maar naarmate de opnames vorderden, bleek ze steeds meer in staat om de fysieke uitdagingen aan te gaan.
Tijdens een interview bij het Sundance Film Festival vertelde Margolin hoe Squibb's vastberadenheid en professionaliteit de toon zetten voor de hele cast en crew. Ze bleef ons verbazen met haar bereidheid om steeds meer stunts zelf te doen. Dit bracht het beste in iedereen naar boven," aldus Margolin.
Thelma beleefde zijn première op het Sundance Film Festival van 2024, waar de film lovende kritieken ontving. De chemie tussen Squibb en Roundtree, evenals de balans tussen fragiliteit en veerkracht in Squibb's optreden, werden bijzonder geprezen door critici.
Thelma draait vanaf 18 juli in de bioscoop, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!