Heftige verslavingsfilm op Netflix met Mila Kunis slaat in als een bom: "ogen uit m'n kop gejankt"

Films
zondag, 16 juni 2024 om 20:15
column 31 2
Vanaf vandaag is de ontroerende dramafilm Four Good Days te streamen op Netflix. Deze film, geregisseerd en geproduceerd door Rodrigo García, is gebaseerd op het artikel "How's Amanda? A Story of Truth, Lies and an American Addiction" van Eli Saslow, gepubliceerd in The Washington Post in 2016. De hoofdrollen worden vertolkt door Glenn Close en Mila Kunis, die samen een meeslepende en pijnlijke reis door het leven van verslaving en herstel uitbeelden.
Four Good Days beleefde zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival op 25 januari 2020 en kreeg daarna een beperkte bioscooprelease op 30 april 2021, gevolgd door een on-demand release op 21 mei 2021. Bij de 94e Academy Awards werd het nummer "Somehow You Do" uit de film, geschreven door Diane Warren en gezongen door Reba McEntire, genomineerd voor Beste Originele Lied.
De film vertelt het verhaal van Margaret "Molly" Wheeler, een 31-jarige drugsverslaafde die na een jaar afwezigheid wanhopig aanklopt bij haar moeder Deb (Glenn Close). Molly (Mila Kunis) smeekt haar moeder om haar vier dagen te laten blijven voordat ze naar een detoxprogramma gaat. Deb, hoewel aanvankelijk terughoudend en bang om opnieuw teleurgesteld te worden, stemt met tegenzin in. Dit markeert Molly's vijftiende poging om nuchter te worden, wat het begin is van een emotionele achtbaan voor beide vrouwen.
Four Good Days is een intense en emotionele film die de kijker confronteert met de verwoestende impact van verslaving. Hoewel de film gemengde recensies heeft gekregen, met een goedkeuring van 56% op Rotten Tomatoes en een IMDb-score van 6,6, maken de krachtige vertolkingen van Glenn Close en Mila Kunis onmiskenbaar veel indruk. Kijkers zijn dan ook lovend op sociale media en velen houden het niet droog. Zo schrijft iemand: "Net helemaal de ogen uit m'n kop gejankt bij Four Good Days op Netflix. Wat een film."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!