Peter Jackson werkt nog steeds aan vervolg op 'The Adventures of Tintin'

Films
dinsdag, 18 juni 2024 om 18:00
a76cry08kheujzqayhjc2jthvoa
Het lijkt erop dat regisseur Peter Jackson nog steeds druk bezig is met het langverwachte vervolg op Steven Spielberg's The Adventures of Tintin uit 2011. Volgens zijn goede vriend Andy Serkis, die opnieuw de rol van Kapitein Haddock zal vertolken, is Jackson "zeker nog aan het werk" aan de film.
In 2011 bracht Spielberg de eerste Tintin-film uit, een CGI-animatie die wereldwijd $374 miljoen opbracht. Ondanks de relatief teleurstellende opbrengst in de Verenigde Staten, was de film een groot succes in Europa, met name in Frankrijk. Bij de oorspronkelijke aankondiging werd verwacht dat een vervolg snel zou volgen, waarbij Spielberg en Jackson van rol zouden wisselen: Spielberg zou produceren en Jackson zou regisseren.
De productie van het vervolg heeft echter aanzienlijke vertraging opgelopen. Na de release van de eerste film raakte Jackson betrokken bij andere prestigieuze projecten, waaronder de bekroonde documentaires They Shall Not Grow Old over de Eerste Wereldoorlog en Get Back over The Beatles. Deze afleiding, gecombineerd met de langdurige animatieprocessen die vereist zijn voor een CGI-film, hebben ervoor gezorgd dat het vervolg op Tintin nog steeds in ontwikkeling is.
Ondanks deze vertragingen blijft er hoop voor fans van Tintin. In een eerder interview met Empire Magazine bevestigde Jackson dat de plannen voor het vervolg nog steeds op tafel liggen. Hij gaf aan dat het team "mogelijk volgend jaar met motion capture gaat beginnen." Desalniettemin waarschuwde hij dat "geen enkele film een echt project is totdat je het geld van de studio hebt."
Het vervolg zou gebaseerd zijn op twee van Hergé’s populaire Tintin-verhalen: De Zeven Kristallen Bollen en De Zonnetempel. Deze verhalen volgen Tintin en zijn vrienden op een avontuur in Peru, waar ze te maken krijgen met Inca-magie en mysterieuze krachten.
Hoewel het meer dan tien jaar geleden is dat Peter Jackson een speelfilm regisseerde, blijft zijn passie voor filmmaken onverminderd sterk. Met de recente bevestiging van Andy Serkis en eerdere uitspraken van Spielberg, is het duidelijk dat het langverwachte vervolg op The Adventures of Tintin nog steeds in de maak is. Zoals Spielberg zei: Tintin is not dead!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!