Nieuwe Lord of the Rings-film 'War of the Rohirrim' bejubeld op Annecy Animation Festival

Films
dinsdag, 11 juni 2024 om 20:00
lort
Tijdens het Annecy Animation Festival werd de eerste 20 minuten van de aankomende animatiefilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim vertoond, en het publiek reageerde met een daverend applaus. De nieuwe toevoeging aan het geliefde Tolkien-universum wordt geregisseerd door Kenji Kamiyama, bekend van Blade Runner: Black Lotus en Ghost in the Shell: Stand Alone Complex.
Kamiyama liet zich inspireren door zowel J.R.R. Tolkiens boeken als de iconische films van Peter Jackson en Fran Walsh, die bevestigd zijn als uitvoerend producenten van de film. Tijdens de presentatie sprak Kamiyama met Andy Serkis, bekend van zijn rol als Gollum, over zijn benadering van deze nieuwe verkenning van Midden-aarde.
The War of the Rohirrim speelt zich bijna 200 jaar voor de gebeurtenissen in The Hobbit en The Lord of the Rings af. Het verhaal introduceert nieuwe personages zoals prinses Héra van Rohan, ingesproken door Gaia Wise, en koning Helm Hammerhand, vertolkt door Brian Cox.
Het plot richt zich op de legendarische negende koning van Rohan en de oorlog tegen de Dunlendings, een stam van wilde mannen aan de rand van Rohan. Deze oorlog begint met de Dunlending-leider Freca, die met zijn Rohirrische bloed aanspraak maakt op de troon en voorstelt om zijn zoon Wulf te laten trouwen met Helms dochter Héra.
De animatie van The War of the Rohirrim wordt omschreven als adembenemend en indrukwekkend, wat essentieel is voor het trouwe Tolkien-publiek. Concept art die tijdens het Annecy Festival werd getoond, liet beelden zien van paarden, oorlogslandschappen en de iconische Olifanten uit The Return of the King. Er wordt verwacht dat er binnenkort een volledige teaser zal verschijnen.
The War of the Rohirrim is de eerste animatiefilm in het Tolkien-universum in meer dan veertig jaar en markeert Warner Bros.' eerste nieuwe toevoeging aan de franchise in een decennium, sinds The Hobbit: The Battle of the Five Armies. De film, met een verwachte releasedatum van 13 december, zal naar verwachting nieuwe deuren openen voor verdere verfilmingen van Tolkiens uitgebreide werk.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!