Ian McKellen ziet een terugkeer als Gandalf in 'The Hunt for Gollum' wel zitten: "als ik nog leef!"

TV en Series
maandag, 10 juni 2024 om 12:00
awz6yis8lgbg6yk4c5gaxtdyqdm
Ian McKellen, de gevierde acteur die Gandalf tot leven bracht in de iconische The Lord of the Rings- en The Hobbit-trilogieën, heeft onlangs in een interview met The Times laten weten dat hij openstaat voor een terugkeer naar Middle-earth. Dit naar aanleiding van de aankondiging van de nieuwe film The Hunt for Gollum, die in 2026 zal verschijnen. De film zal geregisseerd worden door Andy Serkis, die zelf de rol van Gollum vertolkte, en geproduceerd worden door Peter Jackson.
Hoewel McKellen zijn enthousiasme uitsprak, benadrukte hij dat er nog geen concreet aanbod is gedaan: "Er is geen script, er is geen aanbod, er is geen plan." Met een knipoog voegde hij eraan toe dat hij wellicht zou terugkeren "als ik nog leef." McKellen vertelde dat hij qua uiterlijk al klaar is voor de rol van Gandalf: "Ik heb al maanden niet geschoren."
Andy Serkis, die naast regisseur ook opnieuw de rol van Gollum op zich zal nemen, is een bekende naam binnen het Lord of the Rings-universum. Hij werkte eerder als tweede-eenheidsregisseur aan de Hobbit-trilogie van Jackson. In een interview met Deadline gaf Jackson aan waarom Gollum zo'n intrigerend personage is: "Gollum weerspiegelt het slechtste van de menselijke natuur, terwijl zijn Sméagol-kant juist sympathiek kan zijn. We willen zijn achtergrondverhaal verder verkennen en die delen van zijn reis belichten die we in de eerdere films niet konden behandelen."
Naast McKellen hebben ook andere voormalige castleden interesse getoond om terug te keren naar Middle-earth. Viggo Mortensen, die Aragorn speelde, heeft aangegeven open te staan voor een terugkeer, mits het project op de juiste manier wordt aangepakt.
Hoewel er nog veel onzeker is over de precieze verhaallijn en cast van The Hunt for Gollum, is de terugkeer van McKellen als Gandalf een mogelijkheid die Lord of the Rings-fans met spanning afwachten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!