Eerste trailer van langverwachte nieuwe DOOM-game 'The Dark Ages' onthuld

Games
maandag, 10 juni 2024 om 10:00
column 312
Tijdens het grote Xbox Showcase-evenement heeft id Software de langverwachte volgende stap in de legendarische DOOM-franchise onthuld: DOOM: The Dark Ages. Zoals de naam al doet vermoeden, neemt deze nieuwe game spelers mee naar een middeleeuws aandoende fantasiewereld, waarin de Doom Slayer opnieuw de strijd aangaat met demonische vijanden.
In DOOM: The Dark Ages worden spelers ondergedompeld in een donkere fantasiewereld die sterk geïnspireerd is door de middeleeuwen. Deze nieuwe setting lijkt een soort prequel te vormen binnen het DOOM-universum, waarbij de Doom Slayer zich door een wereld van zwaarden en tovenarij baant, in plaats van de futuristische omgevingen die we gewend zijn. Ondanks de verandering in setting, blijft de kern van DOOM intact: gruwelijke, bloedige gevechten en intense actie.
DOOM: The Dark Ages markeert een nieuwe fase voor de franchise, die sinds de reboot in 2016 en de succesvolle sequel DOOM Eternal in 2020 een sterke comeback heeft gemaakt. DOOM Eternal was een groot succes, met in de eerste maand al drie miljoen verkochte digitale exemplaren, driemaal zoveel als de 2016-versie. De game werd gevolgd door twee DLC-uitbreidingen, The Ancient Gods Part One en Part Two, die in 2020 en 2021 werden uitgebracht.
Het idee van een middeleeuwse setting werd al in 2021 geopperd door DOOM Eternal game director Hugo Martin, die in een interview hints gaf over een mogelijke toekomst voor de Doom Slayer in een meer fantasievolle, middeleeuwse wereld. Deze visie is nu werkelijkheid geworden met DOOM: The Dark Ages.
DOOM: The Dark Ages belooft een spannende nieuwe toevoeging te worden aan de langlopende franchise, met een unieke mix van middeleeuwse fantasie en klassieke DOOM-actie. De game verschijnt in 2025 en zal beschikbaar zijn voor Xbox Series X en S (inclusief Game Pass), PlayStation 5 en PC.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!