Warner Bros. kondigt officieel nieuwe 'The Lord of the Rings'-film aan met Andy Serkis als regisseur

Films
donderdag, 09 mei 2024 om 15:06
noflk8pbd1fwxji4qqnkyhffvkn
David Zaslav, de baas van Warner Bros. Discovery, heeft officieel bevestigd dat er wordt gewerkt aan een nieuwe The Lord of the Rings-film die naar verluidt in 2026 in de bioscoopzalen zal draaien. Deze aankondiging belooft een terugkeer van regisseur Peter Jackson, bekend van de originele trilogie, als producent, samen met co-schrijvers Fran Walsh en Philippa Boyens.
Tijdens een investeerdersbijeenkomst verklaarde Zaslav dat Jackson, Walsh en Boyens "bij elke stap betrokken zullen zijn" bij deze nieuwe film. Momenteel wordt er gewerkt aan een vroeg script met de voorlopige titel The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum.
De nieuwe Lord of the Rings-film wordt geregisseerd door Gollum-acteur Andy Serkis, die voor de film dus niet alleen achter, maar ook voor de camera te zien zal zijn. Serkis, zei: "Jaaa, Precious. Het is weer tijd om samen met mijn dierbare vrienden, de buitengewone en onvergelijkbare beschermers van Midden-Aarde Peter, Fran en Philippa, het onbekende te trotseren. Met ook Mike en Pam, en het team van Warner Bros op deze queeste, samen met WETA en onze filmmakende familie in Nieuw-Zeeland, is het gewoonweg te lekker..."
Zaslav voegde eraan toe dat deze nieuwe film "verhaallijnen zal verkennen die nog niet eerder verteld zijn" en benadrukte dat The Lord of the Rings, Harry Potter en het DC Universe allemaal franchises zijn die volgens hem "grotendeels onderbenut" zijn. "We zijn hard aan het werk om dat te verhelpen," zei hij.
Warner Bros. Discovery heeft de wereld van The Lord of the Rings voortgezet met de televisieserie The Rings of Power, waarvan het eerste seizoen in 2022 werd uitgebracht op Prime Video. De show werd vernieuwd voor een tweede seizoen nog voordat het eerste seizoen in première ging, en wordt verwacht dit jaar uit te komen. Showrunners Patrick McKay en JD Payne hebben onlangs hun partnerschap met Amazon verlengd en zijn al begonnen met de voorbereidingen voor het derde seizoen.
Naast de nieuwe film is er ook de animatiefilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, die eind dit jaar in de bioscoop draait. De film vertelt het verhaal van Helm's Deep en de machtige koning van Rohan, Helm Hammerhand. Zodra er verdere details bekend zijn rondom de nieuwe The Lord of the Rings-film zullen we die uiteraard delen, dus houd onze website goed in de gaten! Ben jij blij met een nieuwe LotR-film?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!