Elijah Wood eert zijn overleden Lord of the Rings-collega Bernard Hill: "Onze koning!"

Films
maandag, 06 mei 2024 om 10:00
dyg8dyllo7gza3fjbc1cerfzpvg
Op zondag meldde de BBC het overlijden van Bernard Hill. De Britse acteur, voornamelijk bekend van zijn rollen als kapitein Edward Smith in Titanic en koning Théoden in The Lord of the Rings, kwam voor het eerst op de radar van het grote publiek met zijn vertolking van Yosser Hughes in de bekroonde dramaserie Boys from the Blackstuff. Maar het was zijn aandeel in twee van de meest geliefde en epische franchises die hem een plaats in de filmgeschiedenis bezorgden.
In Titanic (1997) speelde Hill de rol van kapitein Edward Smith, de stoïcijnse leider die zijn noodlot tegemoet ging toen het onvermijdelijke tragische einde van het legendarische schip naderde. Zijn overtuigende vertolking droeg bij aan de immense impact van de film, die wereldwijd harten veroverde en elf Oscars won.
Echter, het was zijn rol als koning Théoden van Rohan in Peter Jackson's The Lord of the Rings-trilogie die Bernard Hill echt onsterfelijk maakte in de wereld van de popcultuur. Théodens emotionele reis van onderdrukking naar heroïsch leiderschap werd prachtig tot leven gebracht door Hills meeslepende acteerwerk. Zijn aanwezigheid in de films, The Two Towers en The Return of the King, werd een integraal onderdeel van de trilogie die miljoenen fans over de hele wereld inspireerde en betoverde.
Naast zijn indrukwekkende acteervaardigheden wordt Hill herinnerd als een geliefd persoon in de industrie. Barbara Dickson, met wie hij samenwerkte in de musical John, Paul, George, Ringo… & Bert, reageerde op zijn overlijden met diepe droefheid en benadrukte het voorrecht om met hem te hebben samengewerkt.
Ook zijn Lord of the Rings-collega Elijah Wood heeft gereageerd op het overlijden van Hill en eert de acteur op sociale media met de lovende woorden: "For he was a gentle heart and a great king and kept his oaths; and he rose out of the shadows to a last fair morning."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

So long to our friend, our king, Bernard Hill. We will never forget you. “For he was a gentle heart and a great king and kept his oaths; and he rose out of the shadows to a last fair morning.” photo by Viggo

Image
136.6K
Reply