Deze steengoede dramaserie op Prime Video is een enorme sensatie onder pubers

TV en Series
maandag, 06 mei 2024 om 12:00
yab8svc8gei2sryunnax68gtgdg
Prime Video heeft met The Summer I Turned Pretty een enorme hit te pakken. Hoewel Fallout, The Rings of Power en andere series op de streamingdienst massaal kijkers trekken, heeft de romantische dramaserie, gebaseerd op de gelijknamige trilogie van auteur Jenny Han, zijn waarde inmiddels bewezen. De serie was een hit op sociale media, met name TikTok, en verschillende artiesten zagen hun verkopen door het dak schieten na het gebruik van hun muziek in de serie.
The Summer I Turned Pretty volgt het verhaal van Isabel "Belly" Conklin, gespeeld door Lola Tung, een tiener die betrokken raakt in een ingewikkelde driehoeksverhouding met twee broers, Conrad (gespeeld door Christopher Briney) en Jeremiah (gespeeld door Gavin Casalegno).
De productie begon in 2021 en het eerste seizoen bestond uit zeven afleveringen, waarvan de première plaatsvond op 17 juni 2022. De positieve ontvangst en het enthousiasme van de fans leidden snel tot de vernieuwing voor een tweede seizoen, dat op 14 juli 2023 in première ging met acht afleveringen. In augustus 2023 werd de serie vernieuwd voor een derde seizoen, al is het nog niet duidelijk wanneer dat te zien zal zijn.
Na de lancering van de serie stegen alle drie de boeken van The Summer I Turned Pretty naar de top drie van de Amazon Best Sellers-lijst. Het tweede boek, It's Not Summer Without You, bereikte zelfs de eerste plaats. Bovendien zagen artiesten van wie muziek in de show wordt gebruikt een toename in streams, verkopen en volgers, waarbij sommigen tot wel 6.000% meer verkopen van hun nummers meemaakten. Het nummer "XO" van Beyoncé verdrievoudigde zelfs in verkoopseenheden na het gebruik ervan in de finale van de seri.
De serie had een enorme impact op sociale media, vooral op TikTok. De hashtag #TheSummerITurnedPretty verzamelde meer dan 13,8 miljard views op het platform, en tijdens het lanceringsweekend werden meer dan 107.000 berichten wereldwijd gegenereerd, met een potentieel bereik van 725 miljoen impressies over verschillende platforms, volgens het sociale analytics bureau DMS.
Het verhaal draait om Belly, die op het punt staat zestien te worden, en haar familie, die herenigd wordt met Susannah Fisher en haar twee zonen, Jeremiah en Conrad. De zomers uit het verleden hebben een impact gehad op de band tussen Belly en de broers Fisher, terwijl Belly worstelt met de uitdagingen van opgroeien en haar eerste liefde. De serie speelt zich af op Cousins Beach, waar Belly en haar familie elk jaar verblijven. Deze zomer merkt Belly dat zowel Conrad als Jeremiah haar anders zien, en ze heeft het gevoel dat deze zomer onvergetelijk zal worden vanwege hun interesse in haar.
Hoewel je een romantische dramaserie als The Summer I Turned Pretty misschien eerder op Netflix zou verwachten, weet Prime Video nu ook te scoren met deze coming-of-age serie. Met een IMDb-score van 7.3 en een grote populariteit onder jongere kijkers, is het een bewezen hit.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!