Hartverwarmende animatiefilm met Olivia Cooke en William Shatner verovert Netflix

Films
zaterdag, 04 mei 2024 om 10:00
fireheart st 1 jpg sd high copyright 2022 ww entertainment
In het bruisende New York City van de jaren 1930, waar hoge wolkenkrabbers de lucht raken en het geluid van industrie de straten vult, ontvouwt zich een verhaal van vastberadenheid, moed en onwaarschijnlijke heldendaden in de animatiefilm Fireheart.
Centraal in Fireheart staat Georgia Nolan, een gedreven 16-jarige met een droom zo gedurfd als de vlammen die ze hoopt te overwinnen: de eerste vrouwelijke brandweerman ter wereld worden. Opgegroeid door haar vader, Shawn (gespeeld door Kenneth Branagh), een voormalige brandweerman, botsen Georgia's aspiraties met de realiteiten van een samenleving die verankerd is in traditionele genderrollen.
Maar onvermoeibaar door de waarschuwingen van haar vader, trekt Georgia de vermomming aan van een jonge man genaamd Joe en sluit zich aan bij een team van brandweerlieden onder leiding van niemand minder dan haar eigen vader, die uit pensioen wordt geroepen om een sinistere brandstichter te bestrijden die de stad terroriseert.
Met een intrigerend plot dat elementen van avontuur, komedie en mysterie vermengt, neemt Fireheart de kijkers mee op een opwindende reis terwijl Georgia de uitdagingen van haar dubbele identiteit navigeert en probeert haar waarde te bewijzen in een door mannen gedomineerd beroep.
Onderweg vormt ze onwaarschijnlijke banden met haar mede-brandweerlieden, waaronder Jin, een Chinees-Amerikaan met een voorliefde voor snelheid en een strijd met narcolepsie, en Ricardo, een Spaans-Amerikaan wiens passie voor scheikunde van onschatbare waarde blijkt te zijn bij het bestrijden van branden.
Ondanks zijn oorspronkelijke release op Hulu in de Verenigde Staten, heeft Fireheart een nieuw thuis gevonden op Netflix, waar het momenteel is uitgegroeid tot een van de meest gestreamde films in Nederland. Met een IMDb-score van 6.2 biedt de animatiefilm voldoende vermaak voor het hele gezin. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!