Recensie: 'A Man in Full' - Grootse ambities, maar gebrekkige uitvoering

TV en Series
zaterdag, 04 mei 2024 om 8:00
fftzmup0qqe10mhplr2o4wvgysh
De nieuwe Netflix-serie A Man in Full vertelt het verhaal van de ondergang van Charlie Croker, gespeeld door Jeff Daniels, een welvarende, bikkelharde zakenman uit Atlanta - die doet denken aan Donald Trump. Ondanks de sterke acteerprestaties en een getalenteerde cast, kan de serie de hoge verwachtingen niet waarmaken.
Het probeert in hetzelfde veld te spelen als de succesvolle HBO-hit Succession, maar slaagt er niet in dezelfde impact te creëren. Een struikelblok is het gebrek aan geloofwaardigheid in het karakter van Croker. Ondanks zijn rijkdom lijkt hij niet competent in zaken, wat afbreuk doet aan de algehele geloofwaardigheid van het verhaal.
Hoewel de serie belangrijke thema's als ras, macht en geld aanroert, blijft soms onduidelijk waarom de personages handelen zoals ze doen. De diepgang ontbreekt in bepaalde scènes, waardoor je je als kijker afvraagt wat de makers willen overbrengen.
De serie staat bol van overdreven seksscènes, die weinig toe lijken te voegen aangezien er nauwelijks tijd wordt genomen om bepaalde relaties verder uit te diepen. In plaats daarvan lijken de makers personages simpelweg het bed te laten delen om zo duidelijk te maken dat ze intiem zijn, of zoiets. Bovendien blijven conflicten onduidelijk, worden ze niet voldoende uitgelegd en blijft gedurende de hele serie onduidelijk waarom er aan de stoelpoten van Croker wordt gezaagd.
A Man in Full mist de scherpte en kracht van het originele boek van Tom Wolfe. Hoewel de cast hun best doet, worden ze beperkt door het zwakke en onsamenhangende verhaal. Een gemiste kans, gezien de indrukwekkende namen zoals Diane Lane, Tom Pelphrey, Lucy Liu en Sarah Jones.
Het is jammer dat de serie beperkt blijft tot slechts zes afleveringen, want met meer tijd had het verhaal zich beter kunnen ontwikkelen. De setting is prachtig en de acteerprestaties zijn lovenswaardig, maar uiteindelijk voelt A Man in Full gehaast en onvolledig aan.
Netflix had met de serie een slag kunnen slaan en misschien een waardige concurrent voor Succession kunnen bieden. Helaas is het uiteindelijk niet meer dan een ok-serie, prima voor een avondje bingewatchen. Misschien is het beter om het boek van Wolfe eens openslaan.
★★☆☆☆
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!