Netflix-kijkers smullen massaal van nieuwe vampierenfilm: "Een beetje gek, maar ook charmant!"

Films
vrijdag, 03 mei 2024 om 21:00
dampyr netflix
Nog maar één dag nieuw op Netflix en de vampierenfilm Dampyr weet – ondanks de gematigde kritieken van critici –al direct bij kijkers in de smaak te vallen. De film knalt de Netflix-top 10 binnen en staat op het moment van schrijven op de zevende plaats.
Dampyr volgt de avonturen van Harlan, die geplaagd wordt door vreselijke nachtmerries en zich staande houdt door zich voor te doen als een Dampyr, een wezen dat half mens en half vampier is volgens Slavische mythologie. Maar wanneer hij wordt opgeroepen door soldaten die worden aangevallen door bloeddorstige wezens, ontdekt Harlan de waarheid over zijn afkomst. Hij zal zijn krachten moeten beheersen en zijn oorsprong moeten ontdekken terwijl hij een verschrikkelijke Meester van de Nacht probeert te confronteren.
De cast van Dampyr liegt er niet om. Wade Briggs, bekend van zijn rol in de serie Foundation, schittert in de hoofdrol als Harlan Draka. Stuart Martin, bekend van Rebel Moon: Part One - A Child of Fire en Robin Hood, vertolkt de rol van Emil Kurjak. Frida Gustavsson, bekend van haar werk in Vikings: Valhalla en The Witcher, brengt de mysterieuze Tesla Dubček tot leven. Sebastian Croft, die eerder indruk maakte als de jonge Ned Stark in Game of Thrones, speelt de rol van Yuri.
Ondanks de matige ontvangst van de film en een magere IMDb-score van 5.4 weet Dampyr Netflix-kijkers wél te vermaken. "Eindelijk Dampyr op Netflix kijken alleen voor Sebastian Croft en eerlijk gezegd kan ik niet zeggen dat ik teleurgesteld ben," klinkt het op Twitter/X. "Een beetje gek, maar ook charmant, ambitieus en vreemd vermakelijk, Dampyr is een stijlvolle ouderwetse vampierenfilm gebaseerd op een stripverhaal."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!