20th Century Studios werkt aan een reboot van 'The Maze Runner'-franchise

Films
zaterdag, 04 mei 2024 om 12:00
dpyoebjow3pmyhphq1wr4tymcuo
20th Century Studios werkt aan een reboot van de Maze Runner-franchise, gebaseerd op de bekroonde boeken van James Dashner, zo meldt THR. Deze aankondiging komt bijna tien jaar na de lancering van de vorige trilogie, die in 2014 van start ging met de gelijknamige film.
In deze dystopische wereld ontwaakt een tiener genaamd Thomas zonder enige herinnering in een grasachtig gebied genaamd de Glade. Samen met anderen in deze vreemde omgeving probeert hij te ontsnappen aan het uitgestrekte doolhof dat hen omringt en ontdekt hij wie verantwoordelijk is voor hun gevangenschap.
Het project wordt geleid door 20th Century Studios, met Jack Paglen, bekend van zijn werk aan films zoals Transcendence, als scenarist. De originele regisseur Wes Ball keert terug als producent, samen met de producenten van de oorspronkelijke trilogie: Ellen Goldsmith-Vein, Lee Stollman, Wyck Godfrey en Marty Bowen. Deze getalenteerde groep heeft al bewezen een meeslepende wereld te kunnen creëren die fans over de hele wereld heeft weten te betoveren.
Hoewel de nieuwe film geen herhaling of directe sequel van de originele trilogie zal zijn, belooft het een soort voortzetting te worden, waarbij ook wordt teruggegrepen naar de elementen die het eerste deel zo geliefd maakten bij het publiek. De oorspronkelijke film bleek een onverwacht financieel succes te zijn, met een wereldwijde opbrengst van $348 miljoen tegenover een bescheiden productiebudget van $35 miljoen.
Deze herstart van de Maze Runner-franchise sluit aan bij een bredere trend in de entertainmentindustrie, waarin het YA-genre een ware wederopstanding beleeft. Studios zijn op zoek naar nieuwe manieren om het succes van eerdere franchises te evenaren. Naast de herstart van The Maze Runner, werken andere studio's ook aan nieuwe interpretaties van geliefde franchises, zoals Warner Bros. met de reboot van Harry Potter en Netflix met een nieuwe adaptatie van the Chronicles of Narnia.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!