Epische SEGA-klassieker 'Golden Axe' wordt omgetoverd tot een animatieserie

Games
woensdag, 17 april 2024 om 18:00
goldenaxe
Comedy Central werkt aan een animatieserie gebaseerd op de epische SEGA-games Golden Axe, zo meldt Variety. Mike McMahan, bekend van onder andere Rick and Morty, en Joe Chandler, bekend van de serie American Dad, zullen samen het eerste deel van de serie schrijven en dienen als uitvoerende producenten, waarbij Chandler ook als showrunner zal optreden. Comedy Central heeft 10 afleveringen besteld.
Matthew Rhys (The Americans, Perry Mason), Danny Pudi (Community, Mythic Quest), Lisa Gilroy (Jury Duty, Interior Chinatown), Liam McIntyre (Spartacus, The Flash), en Carl Tart (Grand Crew, Star Trek: Lower Decks) zullen de stemmen inspreken.
De officiële beschrijving van de serie luidt: "Volgt ervaren krijgers Ax Battler (McIntyre), Tyris Flare (Gilroy), en Gilius Thunderhead (Rhys) terwijl ze opnieuw vechten om Yuria te redden van de kwaadaardige reus Death Adder die gewoon niet dood lijkt te blijven. Gelukkig hebben ze deze keer de onervaren en onvoorbereide Hampton Squib (Pudi) aan hun zijde."
Het nieuws over de serie komt kort nadat Star Trek: Lower Decks, gecreëerd door McMahan, zal eindigen met zijn vijfde seizoen. McMahan staat ook bekend om zijn tijd als schrijver en uitvoerend producent van Rick and Morty en is mede-bedenker van de Hulu-animatieserie Solar Opposites. Chandler is uitvoerend producent voor de langlopende animatieserie American Dad en schreef eerder voor shows zoals de animatieserie Napoleon Dynamite.
Golden Axe is een serie arcade-actiespellen die begon met het eerste spel in 1989, ontwikkeld door Sega. In het spel neemt de speler de controle over een van de drie krijgers, die allemaal wraak willen nemen op de slechte dictator Death Adder. Death Adder heeft het eens zo vredige land van Yuria overgenomen en hun vriend en partner, Alex, vermoord. Het spel werd op verschillende platforms uitgebracht, waaronder de Mega Drive/Genesis en de Master System, en er volgden meerdere vervolgen op het originele spel.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!