Nederlandse bioscoopfilm 'Iedereen is van de wereld' gestart met opnames

Films
maandag, 06 mei 2024 om 14:00
wereld2
Regisseur Mark de Cloe, bekend van eerdere successen zoals Rabarber en Mannenharten, werkt momenteel aan de nieuwe film Iedereen is van de wereld, geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van twee tieners die een hele natie wisten te raken.
Het verhaal, gebaseerd op de levens van Derakshan Beekzada en Maartje van Winkel, gaat terug naar 2004, een tijd waarin Nederland werd geconfronteerd met het lot van twee tienermeisjes. De beslissing van de minister (vertolkt door Lineke Rijxman) om Derakshan en haar familie terug te sturen naar Afghanistan veroorzaakte een mediastorm die het land schokte. Maar te midden van deze tumultueuze tijd bloeide een oprechte vriendschap op tussen de veertienjarige Ari en haar Afghaanse klasgenoot Zahra.
In de film worden deze jonge vriendinnen vertolkt door nieuwkomers Sophie Lindner en Maryam Akbari, die met hun frisse talenten de diepte van deze onvergetelijke vriendschap tot leven brengen. Naast hen schitteren bekende namen zoals Soy Kroon, Quinty Misjedjan, Rifka Lodeizen, Lineke Rijxman en Leopold Witte.
Iedereen is van de wereld vertelt het aangrijpende verhaal van Ari, een tiener die na een langdurige ziekte terugkeert naar school en daar de vriendschap van haar leven vindt in Zahra. Maar hun geluk wordt verstoord door tragisch nieuws: Ari's kanker keert terug en Zahra en haar gezin worden geconfronteerd met deportatie uit Nederland.
Vastbesloten om haar vriendin te helpen, begint Ari een onverschrokken campagne om hun lot te veranderen. Onder het motto "niet huilen maar ruilen" mobiliseert ze de steun van haar school en gemeenschap om te vechten voor gerechtigheid in Den Haag.
De opnames voor Iedereen is van de wereld zijn eerder deze maand van start gegaan en dus in volle gang. De film verschijnt in 2025 in de bioscoop, een exacte releasedatum laat nog even op zich wachten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!