Rauwe Vlaamse dramafilm 'Skunk' binnenkort te zien in Nederland

Films
zondag, 28 april 2024 om 8:00
skunk still 6
De Vlaamse rauwe dramafilm Skunk komt naar Nederland. Vanaf 6 juni draait de aangrijpende film van regisseur Koen Mortier in de bioscoop. De film werpt een blik op de impact van trauma's op jonge kinderen, maar belicht ook de uitdagende realiteit van de jeugdpsychiatrie waarin met beperkte middelen hard werk wordt verricht.
Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Vlaamse jeugdwerker Geert Taghon, heeft Skunk in België veel lof mogen ontvangen. De film vertelt het verhaal van Liam, een tiener die opgroeit in een gezin dat verscheurd wordt door drugs en geweld. Nadat hij uit deze destructieve omgeving is gehaald en in een jeugdinstelling belandt, vindt Liam zowel troost als uitdagingen in de ontmoeting met andere jongens die elk hun eigen problemen met zich meedragen.
Liam (Thibaud Dooms) is een gevoelige jongen, maar is echter zo beschadigd dat hij een gevaarlijke kant heeft ontwikkeld, waarin geweld een grenzeloze en gewetenloze rol speelt. Langzaam maar zeker proberen zijn begeleiders, met Pauline (Natali Broods) als sleutelfiguur, hem te openen en zijn beschermende muur af te breken. Het verleden laat hem niet los, en hij blijft worstelen met zijn innerlijke demonen.
Skunk heeft internationale erkenning gekregen, waaronder de prijs voor Beste Film tijdens de Just Film Competition van het Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF). De jury prees het verhaal als een onthullende blik op het fysieke en mentale lijden van vele kinderen.
“Wij hebben gekozen de prijs te geven voor Beste Film aan dit intens verhaal dat ons nog lang zal bijblijven. Het schijnt een licht op het fysieke en mentale leed van zo veel kinderen, die helaas vaak voor ons verborgen blijft. Bedankt voor het maken van deze authentieke en beklijvende film.”
Skunk draait vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscoopzalen. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!