Nieuwe afleveringen van populaire dramaserie 'Outlander' vanaf vandaag te zien op Netflix

TV en Series
woensdag, 19 juni 2024 om 7:00
wahodddkfyfnm6uh8ariy3r6om
Vanaf vandaag zijn de nieuwe afleveringen van de populaire historische dramaserie Outlander te zien op Netflix. Fans van de serie hebben reikhalzend uitgekeken naar de terugkeer van Claire en Jamie Fraser en kunnen zich nu verheugen op een nieuw seizoen vol avontuur, romantiek en historische gebeurtenissen.
Outlander is gebaseerd op de romans van Diana Gabaldon en volgt het verhaal van Claire Randall, een voormalige verpleegster uit de Tweede Wereldoorlog, die tijdens een reis naar de Schotse Hooglanden in 1945 per ongeluk door de tijd reist naar het jaar 1743. Hier ontmoet ze de stoere Schotse krijger Jamie Fraser, vertolkt door Sam Heughan, en wordt verliefd op hem. De chemie tussen Caitríona Balfe, die de rol van Claire vertolkt, en Heughan heeft een groot deel van het succes van de serie bepaald.
Het plot van de serie ontvouwt zich tegen de achtergrond van de turbulente Jacobitische opstand, waarbij Claire's lot nauw verweven raakt met dat van de Schotse clans. Elk seizoen van de serie is gebaseerd op een opeenvolgend boek uit Gabaldon's reeks. Het eerste seizoen volgt het verhaal van het gelijknamige eerste boek, terwijl het tweede seizoen, bestaande uit 13 afleveringen, is gebaseerd op Dragonfly in Amber.
De daaropvolgende seizoenen blijven trouw aan deze formule, waarbij elk seizoen een nieuw deel van de boekenreeks tot leven brengt. Het vijfde seizoen is gebaseerd op The Fiery Cross, het zesde seizoen op A Breath of Snow and Ashes, en het huidige zevende seizoen op An Echo in the Bone.
Daarnaast is er ook een prequelserie in ontwikkeling, getiteld Outlander: Blood of My Blood, die zich richt op de ouders van Jamie Fraser, Brian en Ellen Fraser. De prequel werd officieel aangekondigd in januari 2023 en zal bestaan uit tien afleveringen. Tegelijkertijd werd bevestigd dat Outlander vernieuwd is voor een achtste en laatste seizoen.
Hoewel de nieuwe afleveringen van seizoen zeven nu beschikbaar zijn op Netflix, zullen fans helaas moeten wachten op de resterende afleveringen. De verwachting is dat deze pas eind volgend jaar op Netflix verschijnen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!