Naomi Scott staat het huilen nader dan het lachen in de trailer van 'Smile 2'

Films
woensdag, 19 juni 2024 om 6:00
wlxga71pt0p4e7buinr8vyselow
De angstaanjagende horrorhit uit 2022, Smile, keert deze zomer terug met een vervolg. Paramount Pictures heeft zojuist de eerste trailer van Smile 2 vrijgegeven. De nieuwe film draait om popster Skye Riley, gespeeld door Naomi Scott, die op het punt staat aan een nieuwe wereldtournee te beginnen wanneer haar leven plotseling een duistere wending neemt.
De originele film Smile, gebaseerd op de korte film Laura Hasn’t Slept uit 2020, werd geregisseerd en geschreven door Parker Finn, die ook terugkeert voor de sequel. De eerste film was een enorm succes, met een wereldwijde opbrengst van ongeveer $217,4 miljoen tegen een bescheiden budget van $17 miljoen. Het griezelige concept van een demonische entiteit die zich manifesteert als sinister glimlachende mensen en zijn slachtoffers tot zelfmoord drijft, werd goed ontvangen door zowel critici als het publiek.
De nieuwe trailer opent met een concert van Skye Riley, dat abrupt eindigt wanneer haar vriend, gespeeld door Lukas Gage, zichzelf ernstig verwondt en de kwaadaardige entiteit op Skye overbrengt. Vanaf dat moment wordt ze achtervolgd door angstaanjagende visioenen en ontmoetingen met griezelig glimlachende mensen, waaronder een angstaanjagende fan en een menigte die haar opjaagt in een gang. Deze scènes beloven een nog intensere en meer ambitieuze filmervaring dan de eerste Smile.
Kyle Gallner keert terug als Joel, de politieagent uit de eerste film. Aan het einde van Smile werd gesuggereerd dat de vloek op hem was overgedragen na het gruwelijke einde van Rose Cotter, gespeeld door Sosie Bacon. Hoe Joel zijn ervaringen zal integreren in het verhaal van Skye en of hij waardevolle inzichten kan bieden om haar te helpen de vloek te overwinnen, blijft een mysterie.
Regisseur Parker Finn benadrukte eerder dat er nog veel onontdekte elementen in de wereld van Smile zijn, en Smile 2 lijkt deze belofte waar te maken. Door het verhaal uit te breiden en nieuwe, nog angstaanjagendere vormen van de entiteit te introduceren, lijkt het erop dat deze film een waardige opvolger zal zijn van het origineel en mogelijk de basis legt voor een langdurige horrorfranchise.
Smile 2 draait vanaf 17 oktober in de bioscoop, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!