'The Three-Body Problem' krijgt naast een Netflix-serie óók een nieuwe bioscoopfilm

TV en Series
woensdag, 19 juni 2024 om 5:00
3bp 102 unit 03502rc
De bekroonde sci-fi roman The Three-Body Problem van Liu Cixin, oorspronkelijk gepubliceerd in 2008, wordt verfilmd. Het verhaal, dat de interacties van de mensheid met buitenaardse beschavingen over meerdere tijdlijnen verkent, is het eerste boek in de trilogie Remembrance of Earth’s Past.
Naast de aankomende film is de roman onlangs succesvol bewerkt tot een Netflix-serie, gecreëerd door Alexander Woo en de makers van Game of Thrones, David Benioff en D.B. Weiss. Dankzij de positieve ontvangst en het succes van de serie is deze verlengd voor een tweede en derde seizoen, waarmee de volledige trilogie wordt verteld.
Het achtdelige eerste seizoen van de Netflix-serie neemt kijkers mee op een boeiende reis over continenten en tijdlijnen, te beginnen in China in de jaren zestig. Hier maakt een jonge vrouw een beslissende keuze die door ruimte en tijd weerklinkt tot in het heden. Met de toekomst van de mensheid op het spel, racet een toegewijde groep wetenschappers, bekend als de Oxford Five, tegen de klok om rampzalige gevolgen te voorkomen en de wereld te redden.
Volgens Variety heeft Wang Changtian, voorzitter van Enlight Media, tijdens het Shanghai International Film Festival een nieuwe verfilming van The Three-Body Problem aangekondigd. De film, die momenteel in pre-productie is, zal worden geregisseerd door de drievoudig Oscar-genomineerde filmmaker Zhang Yimou.
Het is onwaarschijnlijk dat de film in Nederland te zien zal zijn, aangezien Chinese producties zelden hun weg naar de Nederlandse bioscopen vinden. Of de film uiteindelijk op een van de streamingdiensten beschikbaar zal zijn, moet nog blijken. De vraag is of nóg een verfilming van de boeken echt nodig is, aangezien er naast de Netflix-serie ook al een zeer uitgebreide Chinese serie is gebaseerd op de boeken van Liu Cixin.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Screenvice.com. Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!