Netflix-hitserie '3 Body Problem' krijgt niet alleen een tweede maar óók een derde seizoen

TV en Series
zaterdag, 01 juni 2024 om 11:00
fuo0afdt55kr6mvaayrvkghfyy9
Goed nieuws voor de liefhebbers van de sciencefictionserie 3 Body Problem op Netflix. De streamingdienst heeft aangekondigd dat er niet alleen een tweede seizoen komt, maar óók een derde en laatste seizoen. Hiermee krijgen de makers de kans om het complete verhaal van de baanbrekende boekenreeks van Cixin Liu te vertellen.
Executive producers en showrunners David Benioff en D.B. Weiss, bekend van Game of Thrones, samen met Alexander Woo (The Terror, True Blood), bevestigden eerder dit jaar dat de serie zal terugkeren voor nog een tweede seizoen. Benioff en Weiss benadrukten dat zij verheugd zijn het verhaal dat zij voor ogen hadden volledig te kunnen vertellen. “We hebben veel van wat we geweldig vonden uit de boeken van Cixin Liu in seizoen 1 opgenomen, maar de meeste redenen waarom we deze show wilden maken, zitten in seizoen 2,” aldus Weiss.
Dit deed suggereren dat het verhaal in het tweede seizoen afgerond zou worden. Nu meldt Netflix’s Tudum-pagina dat er óók een derde seizoen komt.3 Body Problem will tell the complete story of the seminal book series in Seasons 2 & 3.”
Het eerste seizoen van 3 Body Problem werd enthousiast ontvangen en stond drie weken op nummer 1 op Netflix. De serie, gebaseerd op de bestsellers van Cixin Liu, onderzoekt hoe de mensheid reageert op haar grootste bedreiging. Het verhaal begint tijdens de Culturele Revolutie in China in de jaren '60 en introduceert Ye Wenjie, een jonge vrouw die een beslissing neemt die door de tijd en ruimte weerklinkt tot in het heden.
Het eerste seizoen eindigde tragisch. Het project van Jin Cheng, Project Staircase, is mislukt, en het brein van haar geliefde zweeft hulpeloos de ruimte in. Saul Durand heeft met tegenzin zijn aanstelling als Wallfacer geaccepteerd, terwijl Auggie Salazar haar nanovezel-technologie gebruikt om lokale gemeenschappen te helpen. De overgebleven leden van de Oxford Five moeten zichzelf opnieuw bijeenrapen, aangespoord door detective Da Shi.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!