Netflix verrast met de komst van Oscar bekroonde Godzilla-film: 'Minus One'

Films
zaterdag, 01 juni 2024 om 9:00
hwu2uu4kx9dwjl4f5q7qtoigauh
De met een Oscar bekroonde film Godzilla: Minus One is zojuist onverwacht toegevoegd aan het Netflix-aanbod. Fans van de legendarische "King of the Monsters" kunnen nu genieten van deze indrukwekkende Japanse kaiju-film, geregisseerd door Takashi Yamazaki.
Godzilla: Minus One is een epische film die zich afspeelt in het naoorlogse Japan. Het verhaal volgt een voormalige kamikazepiloot, Kōichi Shikishima, die lijdt aan posttraumatische stressstoornis na een ontmoeting met het gigantische monster Godzilla. Dit personage, gespeeld door Ryunosuke Kamiki, vormt het emotionele hart van de film, die zich richt op thema's van schuld, verlies en veerkracht. De cast wordt verder versterkt door sterke optredens van Minami Hamabe, Yuki Yamada, Munetaka Aoki, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando en Kuranosuke Sasaki.
De productie van Godzilla: Minus One begon met de benoeming van Yamazaki in 2019. Vanwege de COVID-19-pandemie werden de opnames echter uitgesteld, wat Yamazaki drie jaar gaf om het script te verfijnen. Geïnspireerd door eerdere Godzilla-films en het werk van Hayao Miyazaki en Steven Spielberg, creëerde Yamazaki een visueel adembenemend en thematisch rijk verhaal. Het filmen vond voornamelijk plaats in Chūbu en Kantō van maart tot juni 2022, met acht maanden besteed aan het creëren van visuele effecten in Shirogumi's Chōfu-studio.
De film ging in première op 18 oktober 2023 in het Shinjuku Toho-gebouw en werd uitgebracht in Japan op 3 november, ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de franchise. De release in Noord-Amerika volgde op 1 december, waar de film snel uitgroeide tot een kaskraker met een wereldwijde opbrengst van bijna 116 miljoen dollar. Hiermee werd het de derde meest succesvolle Japanse film van 2023 en de meest succesvolle Japanse Godzilla-film aller tijden.
Critici prezen de film om zijn visuele effecten, regie, scenario, karakters, muzikale score en maatschappelijke commentaar. Het werd geprezen als een van de beste films van 2023 en een van de beste in de Godzilla-franchise. Godzilla: Minus One won talloze prijzen, waaronder acht Japan Academy Film Prizes, twee Asian Film Awards en de Academy Award voor Beste Visuele Effecten.
De toevoeging van Godzilla: Minus One aan Netflix biedt een uitgelezen kans voor een breder publiek om deze film te ervaren. Met de onverwachte toevoeging heeft de streamingdienst gegarandeerd een hit in handen die – ongetwijfeld – dit weekend massaal bekeken zal worden. Zet jij de film op je kijklijst?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!