Bejubelde bioscoopfilm uit 2023 verovert Netflix in België: "Een charmant avontuur"

Films
dinsdag, 25 juni 2024 om 12:00
rfa9ivi4zm6r0ypuanr1sy22osr
De animatiefilm Migration van Illumination Studios – bekend van de kaskraker The Super Mario Bros. Movie – is sinds kort te zien op Netflix in België en weet meteen een hele hoop kijkers aan zich te binden. De film staat hoog in de top 10 van meest gestreamde films van dit moment.
Migration, geregisseerd door Benjamin Renner en co-regisseur Guylo Homsy, vertelt het verhaal van de Mallard-familie. De overbeschermende vader, Mack Mallard (ingesproken door Kumail Nanjiani), probeert zijn kinderen Dax (Caspar Jennings) en Gwen (Tresi Gazal) en zijn avontuurlijke vrouw Pam (Elizabeth Banks) te beschermen tegen de gevaren van de buitenwereld. Wanneer een ontmoeting met een migrerende groep eenden hun nieuwsgierigheid naar de wereld buiten hun vijver aanwakkert, besluiten ze om een avontuurlijke tocht te maken van New England naar Jamaica.
De reis zit vol uitdagingen, van een storm die hen dwingt om te schuilen bij een excentriek koppel blauwe reigers in een moeras, tot een spannend avontuur in New York City waar ze bevriend raken met een Jamaicaanse ara genaamd Delroy (Keegan-Michael Key) en een bende stadsduiven geleid door de eigenzinnige Chump (Awkwafina).
Het scenario, geschreven door Mike White, combineert humor met emotionele diepgang. Renners regie, geïnspireerd door zijn eigen jeugdherinneringen en familiebanden, weet een perfecte balans te vinden tussen grappige momenten en betekenisvolle thema's. Dit maakt de film niet alleen aantrekkelijk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De film vermijdt simplistische grappen en kiest voor een subtiele humor die zowel jong als oud aanspreekt.
Bij de release in december 2023 ontving Migration overwegend positieve recensies. Critici prezen de animatie, het stemacteren en de emotionele kern van het verhaal. De film bracht wereldwijd 298 miljoen dollar op en werd geprezen om zijn unieke benadering binnen het animatiegenre. Lovia Gyarkye van The Hollywood Reporter noemde de film "een charmant avontuur dat de eenvoud van zijn premisse omarmt en daarmee de kijkers weet te betoveren."
Hoewel sommige critici de voorspelbaarheid van het plot bekritiseerden, vonden velen dat de visuele pracht en de sterke karakterontwikkelingen dit ruimschoots compenseerden. De film slaagt erin om een herkenbaar en ontroerend verhaal te vertellen dat resoneert met een breed publiek.
Migration is nu te zien op Netflix in België. Helaas moeten Nederlandse Netflix-kijkers nog even geduld hebben, de film is momenteel alleen te zien via Pathé Thuis. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!