David Fincher en Dennis Kelly werken samen aan Engelstalige spin-off van 'Squid Game'

Films
dinsdag, 25 juni 2024 om 10:00
4y6keefdrniunwnmelkoc3emgg7
David Fincher, de gerenommeerde regisseur bekend van films als Fight Club en Gone Girl, werkt aan een Engelstalige spin-off van de populaire Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Deze remake wordt ontwikkeld voor Netflix en brengt Fincher samen met de Britse schrijver Dennis Kelly, bekend van de dystopische serie Utopia.
De interesse van Fincher in dit project ontstond kort nadat Squid Game een wereldwijde sensatie werd in het najaar van 2021. Fincher besloot zijn plannen voor een prequel van Chinatown tijdelijk op te schorten om zich te richten op deze remake. Hoewel Netflix nog niets officieel naar buiten heeft gebracht, heeft Fincher volgens insiders al ongeveer twee jaar stilletjes aan dit project gewerkt.
De keuze voor Dennis Kelly als schrijver van de Engelstalige versie van Squid Game is opvallend maar begrijpelijk. Kelly verwierf faam met Utopia, een serie die bekendstaat om zijn complexe en duistere verhaallijnen. Fincher was eerder van plan om een Amerikaanse versie van Utopia te maken voor HBO, geschreven door zijn Gone Girl-scenarist Gillian Flynn, maar dat project viel in duigen vanwege budgettaire problemen. Flynn realiseerde uiteindelijk een eigen versie voor Amazon, die echter na één seizoen werd geannuleerd.
De samenwerking tussen Fincher en Kelly lijkt een veelbelovende combinatie voor de remake van Squid Game. De serie, die oorspronkelijk gecreëerd is door Hwang Dong-hyuk, staat bekend om zijn intense mix van psychologische en fysieke spanning, een kenmerk dat perfect aansluit bij Finchers filmstijl. Eerdere remakes van Fincher, zoals The Girl with the Dragon Tattoo, hebben bewezen dat hij in staat is om originele werken op een respectvolle en vernieuwende manier te benaderen.
Hoewel het onduidelijk is hoe ver de ontwikkeling van de spin-off gevorderd is, lijkt het erop dat dit project Finchers volgende grote regieklus zal zijn. De onvoorspelbaarheid van de filmindustrie en de voortdurende wijzigingen in projectplannen maken het echter lastig om dit met zekerheid te stellen. Zo was er bijvoorbeeld eerder dit jaar nog verwarring over de status van Finchers projecten, mede doordat Netflix-topman Ted Sarandos geruchten over een spin-off van Squid Game afdeed als ongegrond.
Ondertussen staat Squid Game seizoen twee gepland voor een release op Netflix in de herfst van 2024. Dit zorgt ervoor dat de timing van de Engelstalige spin-off wellicht nog enige tijd in beslag zal nemen, afhankelijk van de voortgang en eventuele wijzigingen in Finchers plannen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

I heard it's set in the same world as the original and not a remake. So more of a spinoff

The Playlist
The Playlist
@ThePlaylistNews

David Fincher's 'Squid Games' adaptation was written by David Kelly, the creator of 'Utopia,' a series Fincher once adapted and almost made for HBO starring Rooney Mara. theplaylist.net/robert-towne-s…

Image
Image
242
Reply