Eddie Murphy hint naar vijfde Beverly Hills Cop-film: "Ze zijn het aan het ontwikkelen!"

Films
zaterdag, 22 juni 2024 om 21:05
tki5hydsuxp4i26fxyf2uvvatla
Eddie Murphy heeft nieuwe details onthuld over een mogelijke vijfde film in de Beverly Hills Cop-franchise. Dit nieuws komt nog voordat de vierde film, Beverly Hills Cop: Axel F, volgende maand op Netflix in première gaat. Murphy, die sinds 1984 de rol van de slimme en humoristische politieagent Axel Foley vertolkt, is enthousiast over de toekomst van de franchise.
Murphy herinnert zich nog goed hoe hij bij de eerste vertoning van de oorspronkelijke Beverly Hills Cop-film in 1984 dacht dat het een flop zou worden. "Het ging niet goed," vertelde hij bij de première van de vierde film in Beverly Hills. "Bij industriële vertoningen lachen mensen vaak niet. Ik dacht dat de film verschrikkelijk zou zijn." Gelukkig bleek het tegendeel waar te zijn toen hij de film later met een echt publiek zag, dat wel enthousiast reageerde.
De originele film uit 1984 werd een groot succes en leidde tot drie vervolgen. De vierde film, Beverly Hills Cop: Axel F, zal vanaf 3 juli te zien zijn op Netflix. In dit nieuwe avontuur keert Axel Foley terug naar Beverly Hills om zijn dochter te helpen, wiens leven wordt bedreigd. Hij komt terecht in een strijd tegen corrupte agenten. De cast bestaat niet alleen uit terugkerende sterren zoals Judge Reinhold, John Ashton, Paul Reiser en Bronson Pinchot, maar ook uit nieuwe gezichten zoals Joseph Gordon-Levitt, Taylour Paige en Kevin Bacon.
Ondanks dat Beverly Hills Cop: Axel F nog moet uitkomen, zijn Murphy en producer Jerry Bruckheimer al bezig met ideeën voor een vijfde film. "Ze zijn het aan het ontwikkelen," bevestigde Murphy in gesprek met Variety. "Als het allemaal samenkomt, gaan we er nog een maken." Bruckheimer voegde daaraan toe: "We hebben een paar verhalen in gedachten."
De vraag is nu of Beverly Hills Cop: Axel F de franchise nieuw leven kan inblazen. De verwachtingen zijn hooggespannen, vooral omdat andere franchises van Bruckheimer, zoals Top Gun en Bad Boys, recentelijk succesvol zijn herleefd. Hoewel de nieuwe Beverly Hills Cop-film direct op Netflix verschijnt en niet in de bioscoop, kan het succes op het streamingplatform mogelijk leiden tot verdere avonturen van Axel Foley.
Beverly Hills Cop: Axel F is vanaf 3 juli te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!