10 jaar oude Monster-film maakt onverwachts wereldwijd een comeback op Netflix

Films
zondag, 23 juni 2024 om 15:00
mbm53avb9dfnvvhnpnmswj6srpv
Tien jaar na zijn oorspronkelijke release heeft de film Dracula Untold een opmerkelijke comeback gemaakt op Netflix. De film, die in 2014 werd uitgebracht door Universal Pictures, kreeg destijds gemengde recensies en slaagde er niet in de verwachte franchise van de grond te krijgen. Toch blijkt de film nu verrassend populair onder de Netflix-kijkers.
Dracula Untold, geregisseerd door Gary Shore en met Luke Evans in de hoofdrol, biedt een origineel perspectief op het klassieke verhaal van Dracula. In plaats van zich te baseren op de roman van Bram Stoker uit 1897, kiest de film ervoor om een oorsprongsverhaal te vertellen over de historische figuur Vlad III, beter bekend als Vlad de Spietser. Deze benadering transformeert Vlad van een wrede krijgsheer naar een tragische antiheld die zijn ziel verkoopt om zijn volk te redden.
Het verhaal speelt zich af in de 15e eeuw, waar Vlad Dracula, prins van Walachije en Transsylvanië, in vrede regeert tot de dreiging van een Ottomaanse invasie zijn land in gevaar brengt. Om zijn koninkrijk en zijn familie te beschermen, sluit Vlad een pact met een oude vampier. Ondanks zijn nieuwe superkrachten, wordt Vlad geconfronteerd met de tragische gevolgen van zijn keuzes, wat leidt tot een dramatisch en donker verhaal.
Bij de oorspronkelijke release was de film bedoeld om de start te zijn van een groter, gedeeld universum van Universal Monsters, vergelijkbaar met het Marvel Cinematic Universe. Echter, door problemen tijdens de productie en de uiteindelijke tegenvallende prestaties aan de box office, faalde dit ambitieuze project. Dracula Untold bracht wereldwijd $217 miljoen op, maar dit was niet genoeg om de geplande franchise voort te zetten.
In de jaren na de release bleef Dracula Untold echter een zekere cultstatus houden onder fans van het genre. De film biedt een unieke mix van actie, horror en mythologie die, ondanks de kritiek, een aanhoudende aantrekkingskracht blijkt te hebben. De hernieuwde interesse in de film werd duidelijk toen hij onlangs in de top 10 van meest bekeken films op Netflix belandde, zowel internationaal als in Nederland. Volgens Flixpatrol staat de film momenteel wereldwijd op de vijfde plaats.
Dracula Untold is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!