Critici kraken meest gestreamde Netflix-film van dit moment: "Deze rotzooi na 20 minuten uitgezet"

Films
zondag, 23 juni 2024 om 21:30
trigger warning n 00 35 57 23 r
Netflix heeft recent de nieuwe actiefilm Trigger Warning uitgebracht, met Jessica Alba in de hoofdrol. De film, geregisseerd door de Indonesische filmmaker Mouly Surya, is haar Engelstalige debuut en wordt ondanks zware kritiek massaal bekeken.
Trigger Warning volgt het verhaal van Special Forces-commando Parker (gespeeld door Jessica Alba), die na de mysterieuze dood van haar vader terugkeert naar haar geboortestad. Daar ontdekt ze dat haar vader mogelijk het slachtoffer is geworden van de invloedrijke en corrupte Swann-familie, die betrokken is bij illegale wapenhandel.
Terwijl Parker de waarheid probeert te achterhalen, komt ze in conflict met de gewelddadige gang die de stad in hun greep houdt. Ze vertrouwt op haar militaire training en de hulp van vrienden zoals de hacker Spider (Tone Bell) en lokale dealer Mike (Gabriel Basso) om gerechtigheid te zoeken en haar vader te wreken.
Ondanks de spannende premisse en de sterrencast is de ontvangst van Trigger Warning door critici en publiek verre van positief. Op Rotten Tomatoes scoort de film slechts 23% op basis van 22 recensies, terwijl de publieksscore zelfs lager is met 18%. Metacritic toont een vergelijkbaar beeld, met een score van 39 uit 100, wat duidt op "over het algemeen ongunstige" beoordelingen. Op IMDb blijft de film steken op een pijnlijk lage 4.6.
Critici hebben vooral kritiek op het acteerwerk, de slecht geschreven dialogen en het gebrekkige regiewerk. Benjamin Lee van The Guardian merkt op dat hoewel de film enige politieke spanning toevoegt, het niet genoeg is om het verhaal echt boeiend of opmerkelijk te maken. Jesse Hassenger van IGN bekritiseert de film voor het samenvoegen van verschillende soorten pulp-thrillers zonder de beste elementen daarvan te benutten. Brian Lowry van CNN is iets milder en stelt dat de film niet veel verrassingen biedt, maar wel degelijk wat actie en vermaak levert.
Op social media zijn de reacties op de film niet veel beter. Iemand schrijft: "Trigger Warning voegt zich bij een lange lijst van slechte actiefilms op Netflix. Bovendien is het plot zwak. Het enige dat de film enigszins de moeite waard maakte, was Jessica Alba, dat was alles." Iemand anders voegt daaraan toe: "Ik heb net geprobeerd deze rotzooi te kijken en kon het niet langer dan 20 minuten volhouden."
Trigger Warning weet ondanks de kritieken toch een groot publiek aan te trekken. Heb jij de nieuwe actiefilm al gezien? Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!