Critici prijzen nieuwe spannende Nicolas Cage-film: "Engste horrorfilm van het afgelopen decennium"

Films
maandag, 24 juni 2024 om 10:00
4yqpgcrw8rnc9kbrpsmsdxi4x3x
De nieuwste horrorfilm Longlegs met Nicolas Cage wordt door critici alom geprezen als de engste horrorfilm van het afgelopen decennium. Regisseur Osgood “Oz” Perkins, bekend om zijn unieke en sfeervolle stijl in films zoals The Blackcoat’s Daughter en Gretel & Hansel, heeft met Longlegs zijn beste werk tot nu toe afgeleverd. De film combineert een traag opbouwende spanning met een onmiskenbare dreiging die voortdurend op de loer ligt.
In Longlegs speelt Maika Monroe de rol van FBI-rekruut Lee Harker, die samen met haar collega Carter (Blair Underwood) een onopgeloste seriemoordzaak in het Pacific Northwest onderzoekt. De moordenaar, bekend als “Longlegs” (Nicolas Cage), heeft het gemunt op onschuldige gezinnen en laat een spoor van gecodeerde boodschappen achter. Terwijl Harker de occulte puzzels probeert te ontcijferen, ontvouwt zich een angstaanjagend satanisch verhaal dat doet denken aan klassiekers zoals Seven en Silence of the Lambs.
Perkins’ handelsmerk van langzaam bewegende camerabeelden en donkere thematiek komt volgens filmcritici in Longlegs volledig tot zijn recht. Elke scène is doordrenkt met ongemak en spanning, alsof het kwaad op elk moment kan toeslaan. Cinematograaf Andrés Arochi maakt gebruik van voyeuristische camerahoeken die Monroe’s eenzaamheid benadrukken en een constante sfeer van dreiging creëren.
Volgens Cage is zijn personage zo intens dat het bewust uit de marketingmaterialen is weggelaten om de impact op het publiek te maximaliseren. “Het is als een waarschuwingslabel op een pot nitroglycerine,” zegt Cage. “Dit personage gaat je werkelijkheid veranderen.”
Longlegs draait vanaf 11 juli in de bioscoop. Bekijk hieronder de spannende trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!