Tijdloze kaskraker 'Titanic' binnenkort te streamen op Netflix

Films
maandag, 24 juni 2024 om 13:00
srkkuhjfwauqbbaw3unceyzfxkc
Vanaf 15 juli kunnen we weer genieten van de iconische film Titanic. Deze epische romantische rampenfilm uit 1997, geregisseerd door James Cameron, blijft een van de meest geliefde films aller tijden en komt eindelijk naar Netflix. Titanic vertelt het tragische verhaal van het zinken van de RMS Titanic in 1912. De hoofdrollen worden vertolkt door Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, die als leden van verschillende sociale klassen verliefd op elkaar worden.
James Cameron's fascinatie voor scheepswrakken vormde de basis voor Titanic. Hij geloofde dat een liefdesverhaal, verweven met het menselijke verlies, essentieel was om de emotionele impact van de ramp over te brengen.
De productie van de film begon op 1 september 1995, met opnames van het echte Titanic-wrak. Moderne scènes werden gefilmd aan boord van het onderzoeksschip Akademik Mstislav Keldysh, terwijl schaalmodellen, CGI-beelden en een reconstructie van de Titanic werden gebruikt om het zinken na te bootsen. Titanic was destijds de duurste film ooit gemaakt, met een productiebudget van 200 miljoen dollar.
Titanic werd op 19 december 1997 uitgebracht en werd geprezen om zijn visuele effecten, acteerprestaties (met name die van DiCaprio, Winslet en Gloria Stuart), productiewaarde, regie, muziek, cinematografie, verhaal en emotionele diepgang. De film werd genomineerd voor 14 Academy Awards en won er 11, waaronder Beste Film en Beste Regisseur, waarmee het gelijk kwam met Ben-Hur (1959) voor de meeste gewonnen Academy Awards door een film.
Met een aanvankelijke wereldwijde opbrengst van meer dan 1,84 miljard dollar, was Titanic de eerste film die de grens van een miljard dollar overschreed. Het bleef de meest opbrengende film aller tijden totdat Cameron's volgende film, Avatar, dit record in 2010 brak. De inkomsten uit de oorspronkelijke bioscooprelease, de verkoop van video's en soundtracks en de Amerikaanse uitzendrechten overstegen 3,2 miljard dollar. Verschillende heruitgaven hebben de wereldwijde totale bioscoopopbrengst op 2,264 miljard dollar gebracht, waarmee het de tweede film werd die meer dan 2 miljard dollar wereldwijd opbracht na Avatar.
Het verhaal van Titanic is even meeslepend als tragisch. In 1996 zoekt Brock Lovett met zijn team naar een kostbare diamant, het Hart van de Oceaan, in het wrak van de Titanic. Ze vinden in plaats daarvan een tekening van een jonge, naakte vrouw die de ketting draagt. Deze vrouw, Rose Dawson Calvert, blijkt nog in leven te zijn en deelt haar aangrijpende verhaal als overlevende van de ramp. De film keert terug naar 1912, waar de 17-jarige Rose, verloofd met de rijke Cal Hockley, Jack Dawson ontmoet, een arme kunstenaar. Ondanks hun verschillende achtergronden worden ze verliefd, maar hun romance wordt tragisch onderbroken door de ondergang van de Titanic.
Titanic blijft een tijdloze klassieker die vanaf 15 juli eindelijk is te streamen op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!