Netflix deelt officiële trailer van nu al veelbesproken serie over Nederlandse zaaddonor

TV en Series
dinsdag, 25 juni 2024 om 18:00
the man with 1000 kids n s1 e3 00 19 55 02jpg
Netflix lanceert op 3 juli een nu al veelbesproken documentaire: The Man with 1000 Kids. Deze driedelige serie duikt in het verhaal van de Nederlandse spermadonor Jonathan Meijer, die wereldwijd bekend werd vanwege zijn activiteiten in de vruchtbaarheidsindustrie.
Jonathan Meijer wordt beschuldigd van het misleiden van talloze vrouwen door hen te overtuigen van zijn spermadonatie, zonder hen volledig te informeren over de omvang van zijn donaties. In Nederland is hij sinds 2017 verboden om sperma te doneren, maar dat heeft hem niet tegengehouden. Meijer ging internationaal en bleef anonieme donaties doen, gebruikmakend van het gebrek aan wereldwijde regelgeving in de vruchtbaarheidsindustrie.
In de trailer wordt de vraag gesteld: "Wat als ik je zou vertellen dat er vandaag de dag een man leeft die mogelijk meer dan 1000 kinderen heeft verwekt? Wat voor man zou dat doen?" Moeders delen in de documentaire verhalen over hoe ze hun kind kregen, om vervolgens te ontdekken dat ze bedrogen waren door een "seriële donor". De documentaire biedt toegang tot een groep ouders die strijden voor gerechtigheid. Deze ouders, die zich verenigd hebben in hun woede en vastberadenheid, streven naar wetswijzigingen om te voorkomen dat Meijer en anderen zoals hij nog meer schade kunnen aanrichten.
The Man with 1000 Kids stelt niet alleen de praktijken van Meijer aan de kaak, maar belicht ook de bredere ethische en juridische kwesties binnen de vruchtbaarheidsindustrie. De serie werpt een kritisch licht op hoe wetgeving vaak achterloopt op medische en technologische vooruitgang.
Vanaf 3 juli 2024 is The Man with 1000 Kids exclusief te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!