Exclusief: Nieuwe beelden van aankomende Prime Video-serie 'My Lady Jane'

TV en Series
dinsdag, 25 juni 2024 om 19:00
mljn s1 ut 221014 prijon 00216rc f 3000
Vanaf aankomende donderdag gaat de nieuwe Prime Video-serie My Lady Jane in première. Deze acht afleveringen tellende serie, die gebaseerd is op de gelijknamige bestseller uit 2016 van Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows, herschrijft de tragische geschiedenis van Lady Jane Grey op een vermakelijke en avontuurlijke manier. In aanloop naar de release van de nieuwe fantasyserie hebben we exclusieve beelden om te delen.
My Lady Jane speelt zich af in een alternatieve Tudor-wereld en biedt een unieke kijk op het leven van de Engelse edelvrouw Lady Jane Grey. Waar ze in de geschiedenisboeken slechts negen dagen koningin was en tragisch eindigde op het schavot, geeft deze serie haar een nieuw leven vol avontuur. Jane Grey, vertolkt door de Amerikaanse actrice Emily Bader, wordt in deze versie gekroond tot koningin en moet zich staande houden te midden van een complot om haar van de troon te stoten.
De serie werd met veel enthousiasme ontvangen tijdens de première in Londen, waar showrunner en uitvoerend producent Gemma Burgess uitlegde dat het verhaal een female forward action-adventure swashbuckling romp is. Burgess benadrukte dat ze een jonge heldin wilden creëren die opkomt in een wereld die haar geen macht wil geven, maar uiteindelijk alle macht krijgt.
Emily Bader beschreef haar rol als een grote uitdaging en eer. "Ze is het perfecte beeld van een jonkvrouw in nood in de geschiedenis, en ik hou ervan dat we deze tropen omver werpen," zei Bader. "We geven haar een what if-scenario, waardoor ze de kans krijgt een betere toekomst voor zichzelf te creëren, iets wat haar in het echte leven nooit gegund was."
Naast Bader zien we een indrukwekkende cast met onder anderen Edward Bluemel als Lord Guildford Dudley, Jordan Peters als King Edward VI, en bekende namen zoals Dominic Cooper, Anna Chancellor en Jim Broadbent in ondersteunende rollen.
De serie had haar wereldpremière op het Tribeca Film Festival op 12 juni 2024 en zal vanaf 27 juni 2024 wereldwijd te streamen zijn op Prime Video. Met alle acht afleveringen beschikbaar op de releasedatum, kunnen kijkers zich meteen onderdompelen in deze meeslepende en geestige hervertelling van een vergeten koningin. Bekijk hieronder de nieuwe, exclusieve beelden van de aankomende Prime Video-serie My Lady Jane.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!