Prime Video deelt eerste teaser van nieuwe Batman-serie 'Caped Crusader'

TV en Series
vrijdag, 21 juni 2024 om 17:00
h0ixetrqlhdb9f7edmuarupa2n1
Prime Video heeft een teaser vrijgegeven voor hun aankomende animatieserie Batman: Caped Crusader, waarin bevestigd wordt dat Hamish Linklater de stem van de Dark Knight zal vertolken. Linklater, bekend van zijn hoofdrol in de Netflix-serie Midnight Mass, voegt zich bij een illustere rij acteurs die eerder Batman op televisie hebben ingesproken, waaronder de recent overleden Kevin Conroy.
Naast Linklater zijn er diverse andere prominente acteurs gecast voor Batman: Caped Crusader. Onder hen bevinden zich Mckenna Grace, Reid Scott, Dane Donohue, Gary Anthony Williams, Jason Watkins, John DiMaggio, Krystal Joy Brown, Michelle C. Bonilla, Eric Morgan Stuart, Tom Kenny, Minnie Driver, Diedrich Bader, Jamie Chung en Christina Ricci. Opvallende personages die in de show zullen verschijnen zijn onder andere Selina Kyle/Catwoman (Ricci), Harley Quinn (Chung) en Harvey Dent (Bader).
Prime Video omschrijft de serie als volgt: “Welkom in Gotham City, waar de corrupte zielen de goeden overtreffen, criminelen vrij spel hebben en wetgetrouwe burgers in een constante staat van angst leven. Gesmeed in het vuur van tragedie, wordt de rijke Bruce Wayne iets wat zowel meer als minder is dan menselijk — Batman. Zijn eenmanskruistocht voor gerechtigheid trekt onverwachte bondgenoten aan binnen de GCPD en het stadhuis, maar zijn heroïsche acties brengen dodelijke, onvoorziene gevolgen met zich mee.”
De serie is een herinterpretatie van de Batman-mythe, met uitvoerende producenten J.J. Abrams, Matt Reeves en Bruce Timm. Reeves regisseerde Robert Pattinson in The Batman, en Timm is mede-bedenker van Batman: The Animated Series. Caped Crusader is bedoeld om voort te bouwen op die serie, die van 1992 tot 1995 werd uitgezonden en een Primetime Emmy Award won voor uitstekende animatieprogrammering.
Prime Video bestelde vorig jaar twee seizoenen van de cartoon nadat de serie was geschrapt bij HBO Max. Batman: Caped Crusader gaat op 1 augustus in première op Amazon Prime Video, waarbij alle 10 afleveringen van het eerste seizoen tegelijk worden uitgebracht.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!