Deze horrorfilm met Eric Bana is een verborgen parel op Netflix: "waargebeurd verhaal en zó goed!"

Films
dinsdag, 02 juli 2024 om 20:00
mbwgno5q3v1q3mwzyi1k13ifizo
Vandaag, precies tien jaar geleden, verscheen de bovennatuurlijke horrorfilm Deliver Us from Evil in de bioscoopzalen. Onder de regie van Scott Derrickson en geproduceerd door de bekende producent Jerry Bruckheimer is de film een verborgen pareltje op Netflix.
Deliver Us from Evil beweert gebaseerd te zijn op het non-fictie boek Beware the Night van Ralph Sarchie en Lisa Collier Cool. Hoewel de film zichzelf profileert als "geïnspireerd door waargebeurde verhalen," is het plot een origineel werk van Derrickson. De film speelt zich af in New York en volgt NYPD-sergeant Ralph Sarchie (gespeeld door Eric Bana) die samenwerkt met de priester Mendoza (Édgar Ramírez) om een reeks demonische gebeurtenissen te onderzoeken.
Het verhaal begint in Irak in 2010, waar een team van mariniers een griezelige ontdekking doet tijdens een vuurgevecht. Drie jaar later in The Bronx onderzoekt Sarchie samen met zijn partner Butler (Joel McHale) een reeks bizarre en gewelddadige incidenten. Een vrouw die haar kind in de dierentuin in het water gooit en een huis met onverklaarbare verschijnselen leiden hen naar een duister complot dat terug te voeren is op demonische bezetenheid.
De kracht van Deliver Us from Evil ligt in de manier waarop het bovennatuurlijke wordt verweven met realistisch politiewerk. Eric Bana brengt een sterke prestatie als de sceptische en door demonen geplaagde Sarchie. Olivia Munn speelt zijn vrouw Jen en Sean Harris is te zien als de bezeten marinier Mick Santino.
Hoewel de film geen geweldige scores haalt op IMDb en Rotten Tomatoes, vinden wij hem nog steeds een verborgen parel op Netflix. Tien jaar na de release wordt de film ook op social media nog steeds geprezen. Zo schrijft iemand: "AHHH mijn favoriete horrorfilm staat nu op Netflix!!! Als je van horror houdt, raad ik zeker de film Deliver Us From Evil aan. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zo goed!!"
Deliver Us from Evil is te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!