Horrorfilm met Jenna Ortega populair op Netflix in België: "de moeite waard om te kijken!"

Films
zondag, 30 juni 2024 om 8:00
7yfqhlhpzvznmliptir7xl4x39x
De horrorfilm Scream VI is sinds zijn release razend populair op Netflix in België en staat hoog in de top 10 van meest gestreamde films van dit moment. Deze zesde film in de iconische Scream-franchise, geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, heeft zich bewezen als een sterke voortzetting van de iconische reeks.
Scream VI, die vorig jaar nog in de bioscoop draaide, bouwt verder op de gebeurtenissen van Scream uit 2022. De film volgt de overlevenden van de Woodsboro-moorden die nu een nieuw leven proberen op te bouwen in New York City. Melissa Barrera en Jenna Ortega keren terug als de halfzussen Sam en Tara Carpenter. Naast hen zien we vertrouwde gezichten zoals Courteney Cox als Gale Weathers en Hayden Panettiere als Kirby Reed, maar ook nieuwe castleden zoals Dermot Mulroney en Samara Weaving.
De film begint met de moord op een professor van Blackmore University door een nieuwe Ghostface, die het gemunt heeft op Sam en Tara. De setting van New York City biedt een grimmige en stedelijke achtergrond die afwijkt van het vertrouwde Woodsboro.
In Scream VI is Neve Campbell voor het eerst sinds de film uit 1996, waarin zij een vaste waarde was als Sidney Prescott, niet te zien. Campbell besloot zich terug te trekken wegens een loonconflict, wat resulteerde in het eerste deel zonder haar iconische karakter. Ondanks haar afwezigheid slaagt de film erin om het verhaal fris en boeiend te houden door de focus te leggen op de nieuwe generatie overlevenden.
Scream VI werd positief ontvangen door critici en wist wereldwijd $169 miljoen op te brengen, waarmee het de meest succesvolle film in de franchise werd. Op social media zijn Netflix-kijkers ook laaiend enthousiast over de film: “de moeite waard om te kijken”, klinkt het. Iemand anders vindt alleen de aanwezigheid van Jenna Ortega in de film al reden genoeg om te kijken: “Scream weer eens kijken, want: Jenna Ortega.”
Met een 91% audience score op Rotten Tomatoes en een IMDb-rating van 6.5 is de slasher een van de betere films in de franchise en mag dan ook absoluut niet ontbreken op je kijklijst. De bioscoopfilm van vorig jaar is nu te zien op Netflix. In Nederland is de film te streamen via SkyShowtime.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!