Kevin Costner keert terug als regisseur met de epische western 'Horizon: An American Saga'

TV en Series
zaterdag, 29 juni 2024 om 19:30
tkktq3snpm6qguhnfciaqiceobd
Vanaf volgende week is Kevin Costners nieuwste film, Horizon: An American Saga, eindelijk te zien. Costner, bekend van klassiekers als Dances with Wolves en Open Range, zal niet alleen een hoofdrol vertolken in zijn zelf gefinancierde film, maar ook plaatsnemen in de regiestoel.
Horizon: An American Saga is het eerste deel van een geplande vierdelige reeks. De film speelt zich af gedurende de periode voor en na de Amerikaanse Burgeroorlog en volgt verschillende personages die hun weg zoeken in de ongerepte gebieden van het Westen. Het verhaal beslaat een tijdsbestek van vijftien jaar en verkent de uitdagingen en avonturen van pioniers die nieuwe gebieden ontginnen.
De weg naar de totstandkoming van Horizon: An American Saga begon al in de late jaren '80. Costner heeft jaren gewerkt aan het script en de productie, en zelfs $38 miljoen van zijn eigen geld geïnvesteerd om de film werkelijkheid te maken. Dit project ligt hem duidelijk nauw aan het hart, en hij beschouwt het als zijn persoonlijke missie om dit verhaal te vertellen.
Horizon: An American Saga markeert Costners terugkeer naar het regisseren na meer dan twee decennia. Zijn laatste regieproject was Open Range in 2003. In de tussentijd heeft hij zich vooral gericht op acteren en produceren, met als recent hoogtepunt zijn rol in de populaire serie Yellowstone.
Costners terugkeer naar de regisseursstoel heeft hoge verwachtingen gewekt, niet in de laatste plaats vanwege zijn eerdere succes met Dances with Wolves, waarvoor hij de Oscars voor Beste Film en Beste Regisseur won.
Horizon: An American Saga draait vanaf 4 juli in de Nederlandse bioscoopzalen. Het tweede deel is later dit jaar te zien, met nog geen duidelijkheid over deel drie en vier. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!