Deze steengoede Western-serie met Timothy Olyphant is een absolute binge-topper

TV en Series
zaterdag, 15 juni 2024 om 13:00
7afykmzynfhdeksvufp01axsqqt
De neo-Western misdaadserie Justified werd kort na de release in 2010 al snel een favoriet onder filmcritici en fans. Ontwikkeld door Graham Yost en gebaseerd op de verhalen van Elmore Leonard, richt de serie zich op de eigenzinnige U.S. Marshal Raylan Givens, vertolkt door Timothy Olyphant (Hitman, The Crazies). Met zijn onorthodoxe benadering van gerechtigheid wordt Givens zowel gevreesd als bewonderd in de ruige omgeving van Harlan County, Kentucky.
Justified speelt zich af in de Appalachian Mountains, met Harlan County als het epicentrum van de gebeurtenissen. Raylan Givens keert terug naar zijn geboortestad, een plek die hij ooit ontvluchtte nadat hij een crimineel neerschoot in Miami. De serie verweeft complexe verhaallijnen en een kleurrijke cast van personages, waaronder criminelen, corrupte familieleden en oude vrienden die nu vijanden zijn.
Justified ontving door de jaren heen lovende kritieken, met name voor de acteerprestaties van Olyphant en Goggins, de strakke regie en het scherpe schrijfwerk. De serie, die kan rekenen op een IMDb-score van 8.6, werd meerdere keren genomineerd voor de Primetime Emmy Awards en won twee prijzen, voor de prestaties van Margo Martindale en Jeremy Davies.
In 2023 werd de wereld van Justified verder uitgebreid met de serie Justified: City Primeval, een vervolg waarin Timothy Olyphant opnieuw de rol van Raylan Givens op zich neemt. Deze limited series werd goed ontvangen en bracht een frisse wind in de alom geliefde wereld van Justified.
De unieke combinatie van neo-Western elementen en moderne misdaad, samen met de complexe personages en diepgaande verhaallijnen, maken Justified tot een must-see serie voor Western-fans. Alle zes seizoenen inclusief de spin-off City Primeval zijn te streamen op Disney+. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!