Nieuwe waargebeurde Netflix-serie over beruchte schietpartij in het Wilde Westen binnenkort te zien

TV en Series
vrijdag, 07 juni 2024 om 19:00
o8ss5sjaadeswplronamjkxzwth
Vanaf 21 augustus kunnen Netflix-abonnees genieten van de nieuwe docudrama-serie Wyatt Earp and The Cowboy War. Oorspronkelijk bekend onder de werktitel The Gunfight at the O.K. Corral, duikt deze serie diep in de geschiedenis van de meest beruchte schietpartij in het Wilde Westen. De nieuwe serie komt uit handen van BAFTA-winnaar Patrick Reams.
De schietpartij bij de O.K. Corral vond plaats op 26 oktober 1881 in Tombstone, Arizona. Dit conflict tussen de Earp-broers, Wyatt, Morgan en Virgil, hun bondgenoot Doc Holliday en een bende beruchte outlaws bekend als de Cowboys, duurde slechts dertig seconden.
Ondanks de korte duur werd de impact van deze schietpartij wereldwijd gevoeld. Drie Cowboys kwamen om, terwijl Virgil en Morgan Earp gewond raakten. De gebeurtenis zorgde ervoor dat Wyatt Earp en zijn metgezellen als helden en schurken door de geschiedenis heen werden herinnerd, afhankelijk van het perspectief van de verteller.
Onder de regie van Patrick Reams, bekend van projecten zoals Marilyn Monroe: Auction of a Lifetime en The Men Who Built America, biedt deze nieuwe serie een frisse en genuanceerde blik op de historische feiten. Reams, die eerder samenwerkte met prominente kanalen zoals National Geographic en Discovery Channel, brengt zijn uitgebreide ervaring en bekroonde visie naar deze productie.
De serie wordt geproduceerd door Stephen David Entertainment, een productiebedrijf met een indrukwekkende staat van dienst op Netflix, waaronder de populaire serie Roman Empire: Reign of Blood. Naast Stephen David als uitvoerend producent, is ook Alex Jordan betrokken als producer, met bijdragen van Up N Atom en Muse Entertainment.
Hoewel de volledige cast nog niet bekend is gemaakt, weten we dat Ed Harris de rol van verteller op zich neemt. Andere namen in de cast zijn onder meer Tim Fellingham, Edward Franklin, Jack Gordon, Peter O'Meara, Christian Mackay en Christina Leonardi, die Josephine Earp zal vertolken.
Wyatt Earp and The Cowboy War volgt het succes van eerdere Netflix docudrama's zoals Testament: The Story of Moses, Alexander: The Making of a God en de onlangs verschenen Hitler and the Nazis: Evil on Trial. Door een hybride benadering te hanteren, waarbij documentaire-elementen worden vermengd met dramatische recreaties, streeft de serie ernaar om zowel historisch accuraat als meeslepend te zijn. Deze aanpak zorgt ervoor dat kijkers niet alleen geïnformeerd worden over de historische feiten, maar ook emotioneel betrokken raken bij de personages en hun verhalen.
Wyatt Earp and The Cowboy War is vanaf 21 augustus te zien op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!