Bizarre true-crime docuserie over duivelse TikTok-cult vanaf vandaag nieuw op Netflix

TV en Series
woensdag, 29 mei 2024 om 15:30
dancing for the devil the 7m tiktok cult e1 00 23 38 14jpg
Vanaf vandaag is de nu al veelbesproken docuserie Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult te zien op Netflix. Deze driedelige serie, geregisseerd door Derek Doneen, duikt in de wereld van sociale media, religieuze sektes en de verwoestende gevolgen van manipulatie. De serie vertelt het aangrijpende verhaal van de Wilking-zussen, Miranda en Melanie, die als jonge dansers verstrikt raakten in de greep van een mysterieuze religieuze organisatie.
Miranda en Melanie Wilking, opgegroeid in een buitenwijk van Detroit, droomden van een carrière als professionele dansers. Hun doorbraak kwam via TikTok, waar ze als de Wilking Sisters meer dan drie miljoen volgers vergaarden. In 2021 veranderde alles toen Miranda via haar vriend, James “BDash” Derrick, in aanraking kwam met het managementbedrijf 7M en de bijbehorende kerk Shekinah, geleid door Robert Shinn.
Melanie voelde zich ongemakkelijk bij Shinns messiaanse houding en de druk om religieuze diensten bij te wonen. Miranda, echter, raakte steeds meer vervreemd van haar familie en begon drastische veranderingen door te voeren, waaronder het afbreken van alle contact met haar familie.
Dancing for the Devil begint in februari 2022, wanneer Melanie en haar ouders, Dean en Kelly Wilking, publiekelijk hun zorgen uiten over Miranda’s afwezigheid. Ze beschuldigden 7M en Shekinah van sektarische praktijken en riepen de hulp van het publiek in. Dit leidde tot een golf van online speurwerk en aandacht voor de praktijken van Shinn. De serie documenteert niet alleen de strijd van de familie Wilking om Miranda terug te krijgen, maar ook de ervaringen van andere voormalige 7M-dansers en Shekinah-leden die besloten hun verhalen te delen.
De beschuldigingen tegen Shinn variëren van emotioneel en financieel misbruik tot seksuele aanranding. Voormalige leden beschrijven hoe Shinn zichzelf presenteerde als de enige redder van zijn volgelingen, hen dwong het contact met geliefden te verbreken en hen manipuleerde om grote sommen geld aan de kerk te doneren. Shinn droomde al jaren van roem en succes in Hollywood, en zag in de opkomst van TikTok een kans om zijn ambities waar te maken via virale dansvideo's.
Met Dancing for the Devil zet Netflix opnieuw een krachtige stap in de wereld van true-crime documentaires. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!