Deze steengoede dramafilm wordt geprezen door Guillermo del Toro: "een ijskoud meesterwerk!"

Films
zaterdag, 29 juni 2024 om 17:30
xdzub52wgclb2xjwtrihiw1u7ty
Regisseur Guillermo del Toro, bekend om zijn unieke en visueel betoverende films zoals Pan's Labyrinth en The Shape of Water, heeft onlangs op X/Twitter de film Never Cry Wolf uit 1983 geprezen als een "ijskoud meesterwerk". De film scoort hoog op Rotten Tomatoes, waar het een zeldzame score van 100% heeft gekregen. Op IMDb is men iets minder enthousiast maar scoort Never Cry Wolf nog steeds een degelijke 7.5. Heb jij de film al gezien?
Never Cry Wolf, geregisseerd door Carroll Ballard, is een verfilming van Farley Mowats semi-autobiografische boek uit 1963. De film volgt het verhaal van Tyler, een jonge en naïeve bioloog, gespeeld door Charles Martin Smith. Tyler wordt door de overheid naar de afgelegen Canadese wildernis gestuurd om de achteruitgang van de kariboes te onderzoeken. Men vermoedt dat wolven verantwoordelijk zijn voor de daling van de kariboupopulatie, ondanks dat er geen direct bewijs is.
De film staat bekend om zijn authentieke weergave van de natuur en het intieme portret van de relatie tussen mens en dier. Charles Martin Smith, die drie jaar aan de film heeft gewijd, beschreef het als de meest eenzame maar ook meest betrokken filmervaring in zijn carrière. Het filmen vond plaats in de afgelegen gebieden van de Yukon, British Columbia en Alaska.
Never Cry Wolf werd destijds ontvangen met lovende kritieken. De Los Angeles Times noemde het "subtiel, complex en hypnotiserend" en een "triomf in filmmaken". Ronald Holloway van Variety prees de film om zijn commerciële en kritische aantrekkingskracht, vooral voor liefhebbers van natuurfilms.
Never Cry Wolf is helaas op dit moment niet te streamen in Nederland maar zal ongetwijfeld fysiek verkrijgbaar zijn bij de bekende online webshops. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!