Psychologische thriller met Morgan Freeman herleeft op Netflix: "Voelt rauw en echt aan!"

Films
vrijdag, 28 juni 2024 om 18:15
zhesvfmllsqbtjydsyx2fzjcat7
De film Kiss the Girls uit 1997, geregisseerd door Gary Fleder en met in de hoofdrollen Morgan Freeman, Ashley Judd en Cary Elwes, heeft een opmerkelijke opmars gemaakt op Netflix. Deze neo-noir psychologische thriller, gebaseerd op de bestseller van James Patterson, staat op de tweede plaats van meest gestreamde films.
Detective en forensisch psycholoog Alex Cross, gespeeld door Morgan Freeman, wordt geconfronteerd met de verdwijning van zijn nichtje Naomi in Durham, North Carolina. Ondanks waarschuwingen dat de zaak buiten zijn jurisdictie valt, reist Cross naar Durham om zelf op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekt al snel dat Naomi slechts één van de vele verdwenen jonge vrouwen is, wat wijst op een seriemoordenaar die bekendstaat als 'Casanova'.
Cross werkt samen met lokale rechercheurs en de vastberaden Dr. Kate McTiernan, vertolkt door Ashley Judd. Wanneer McTiernan zelf ontvoerd wordt door Casanova, weet ze te ontsnappen en geeft ze cruciale informatie die leidt tot een race tegen de klok om de andere slachtoffers te redden. Naast Freeman en Judd spelen ook Cary Elwes als Detective Nick Ruskin, Tony Goldwyn als Dr. William Rudolph en Brian Cox als Chief Hatfield belangrijke rollen.
Kiss the Girls kreeg gemengde recensies. Critici zoals Stephen Holden van The New York Times merkten op dat de film veelbelovend begon, maar uiteindelijk faalde door een gebrek aan narratieve logica. Roger Ebert van de Chicago Sun-Times daarentegen prees de chemie tussen Freeman en Judd en gaf de film drie en een halve ster.
Op social media zijn Netflix-kijkers wél enthousiast, waar de klassieker wordt herontdekt. “Kiss the Girls is briljant,” klinkt het. Iemand anders schrijft: “Ik kan niet geloven dat ik nooit eerder op het idee ben gekomen om oude misdaad-/detectivefilms te kijken. Ik heb net Kiss the Girls gezien op Netflix. Geweldig, het voelt zo rauw en echt aan. Ik moet echt meer van dit soort films gaan kijken.”
Kiss the Girls is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!