Jeff Goldblum is een hedendaagse Griekse god in de nieuwe Netflix-serie 'KAOS'

TV en Series
vrijdag, 28 juni 2024 om 16:15
kaos zeus nextonnetflix
Netflix komt binnenkort met de nieuwe dramaserie KAOS, waarin Jeff Goldblum de rol van een hedendaagse Zeus vertolkt. De serie, die vanaf 29 augustus te zien is, is gecreëerd en geschreven door Charlie Covell, die eerder succes boekte met de genre-buigende YA-serie The End of the F**ing World*. De streamingdienst heeft zojuist nieuwe beelden gedeeld.
In KAOS speelt Goldblum de machtige Zeus, de koning der goden, die worstelt met zijn toenemende paranoia nadat hij een rimpel op zijn voorhoofd ontdekt. Deze ontdekking leidt tot een existentiële crisis waarin Zeus overal voortekenen van zijn naderende ondergang ziet. Zijn voormalige vriend en huidige gevangene, Prometheus, speelt in op deze angst en smeedt een plan om Zeus ten val te brengen. Dit plan omvat drie nietsvermoedende mensen, die een cruciale rol moeten spelen in het redden van de wereld.
Naast Goldblum als Zeus zien we Janet McTeer als de sluwe Hera, David Thewlis als de complexe Hades, Cliff Curtis als Poseidon en Nabhaan Rizwan als de rebelse Dionysus. De serie introduceert ook andere mythische figuren zoals Orpheus, gespeeld door Killian Scott, en Persephone, vertolkt door Rakie Ayola. Bekende namen zoals Billie Piper en Suzy Eddie Izzard zullen cameo-rollen vervullen.
Goldblums vertolking van Zeus combineert zijn kenmerkende excentrieke charme met de meedogenloze vastberadenheid van een heerser die zijn macht koste wat het kost wil behouden. Deze eigentijdse Zeus straalt in luxe, gehuld in stijlvolle trainingspakken en voorzien van een gouden horloge, terwijl hij door zijn majestueuze paleis wandelt. KAOS verkent niet alleen de intriges en machtsstrijd binnen het pantheon van goden, maar richt zich ook op de menselijke wereld en de alledaagse strijd van stervelingen.
Vanaf 29 augustus kunnen kijkers zich onderdompelen in de duistere en fascinerende wereld van KAOS op Netflix. Bekijk hieronder de officiële teaser.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!