'The Last Breath' trailer: Nieuwe spannende haaienfilm met Julian Sands in zijn laatste rol

Films
vrijdag, 28 juni 2024 om 15:15
column 34
De nieuwe haaienfilm, The Last Breath, geregisseerd door Joachim Hedén en geschreven door Nick Saltrese, markeert het laatste filmoptreden van de Britse acteur Julian Sands, die vorig jaar op 65-jarige leeftijd overleed. De trailer van de nieuwe film – die waarschijnlijk geen Nederlandse bioscooprelease zal krijgen – is zojuist onthuld.
The Last Breath vertelt het verhaal van Levi, gespeeld door Julian Sands, bekend om zijn diverse rollen in films als A Room with a View en Warlock, een ervaren duiker die een duikbedrijf runt op de Britse Maagdeneilanden. Samen met Noah, vertolkt door Jack Parr, stuit Levi op het lang verloren gewaande wrak van het oorlogsschip USS Charlotte.
Wat begint als een opwindende kans om het schip te verkennen, verandert al snel in een nachtmerrie wanneer ze gevangen raken in het donkere schip, dertig meter onder de zeespiegel, met een beperkte luchtvoorraad. De situatie escaleert wanneer ze ontdekken dat ze niet alleen zijn in deze benauwende omgeving.
Regisseur Joachim Hedén, bekend van Breaking Surface, leidt het project met een scenario geschreven door Nick Saltrese. Op dit moment lijkt het erop dat de film geen bioscooprelease in Nederland zal krijgen, en helaas is nog niet bekend waar en wanneer de film gestreamd zal kunnen worden.
The Last Breath volgt in de voetsporen van het succes van de Netflix-film Under Paris, die wereldwijd veel kijkers trok en zelfs lof ontving van horrorlegende Stephen King. Hoewel critici over het algemeen gemengde gevoelens hadden over die film, blijft het sinds Jaws enkele uitzonderingen daargelaten (zoals 47 Meters Down en Deep Blue Sea) moeilijk om een haaienfilm van formaat neer te zetten. Of The Last Breath aan de verwachtingen kan voldoen, zal moeten blijken.
Bekijk hieronder de officiële trailer van The Last Breath.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!