CBS werkt aan een nieuwe 'Van Helsing'-serie die zich afspeelt in het hedendaagse New York

TV en Series
donderdag, 27 juni 2024 om 17:00
xqrzk7uj3peq516b08sdrab13dj
CBS heeft aangekondigd dat het werkt aan een nieuwe televisieserie rondom het iconische personage Abraham Van Helsing, de beroemde monsterjager uit Bram Stoker's klassieker Dracula uit 1897. In deze moderne hervertelling werkt Van Helsing samen met zijn ex-vriendin Mina Harker, een onvermoeibare FBI-agent. Rob Doherty, bekend van de succesvolle serie Elementary, zal optreden als uitvoerend producent.
Van Helsing is door de jaren heen vaak opnieuw geïnterpreteerd en aangepast voor verschillende media. Zo verscheen het personage in de iconische film Nosferatu uit 1922 en werd het gespeeld door Peter Cushing in de Dracula-film van Terence Fisher uit 1958. Recentere aanpassingen zijn onder andere de Syfy-serie Van Helsing (2016-2021), waarin Kelly Overton de rol van Vanessa Van Helsing, een verre afstammeling van Abraham Van Helsing, vertolkte. Deze serie werd vijf seizoenen lang uitgezonden en wist een gepassioneerde cultstatus te bereiken.
In de filmwereld kreeg Van Helsing in 2004 een grote rol, vertolkt door Hugh Jackman in een actie-horrorfilm geregisseerd door Stephen Sommers. Ondanks een gemengde ontvangst en teleurstellende opbrengsten, heeft deze film in de loop der jaren een cultstatus bereikt onder fans.
De komst van de nieuwe CBS-serie past in de bredere context van een hernieuwde interesse in vampier- en monsterverhalen. Series zoals What We Do in the Shadows en Interview with the Vampire tonen aan dat het publiek nog steeds gefascineerd is door deze mythes. Door de klassieke monsterjager in een hedendaagse, procedurele setting te plaatsen, hoopt CBS deze fascinatie verder te voeden en een nieuw publiek aan te trekken.
Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe Van Helsing-serie te zien zal zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

EXCLUSIVE: Van Helsing is turning crime fighter in a new series in development at CBS. Jonathan Lee is writing the eponymous series and Rob Doherty is exec producing the project alongside Carl Beverly and Sarah Timberman under their deal with Lionsgate Television. The series…

Image
210
Reply