HBO Max prikt datum voor bioscoopkraker 'Godzilla x Kong: The New Empire'

Films
donderdag, 27 juni 2024 om 16:00
3ckusjcaudcfikmcxi2zhcytt8t
Vanaf 4 juli is de nieuwste monsterfilm, Godzilla x Kong: The New Empire, te zien op HBO Max. Deze film, geregisseerd door Adam Wingard, is het vervolg op Godzilla vs. Kong uit 2021 en het vijfde deel in het Monsterverse van Legendary Pictures. De cast bestaat uit Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle, Alex Ferns en Fala Chen. Hall, Henry en Hottle hernemen hun rollen uit de vorige film.
Het verhaal speelt zich drie jaar na de nederlaag van Mecha-godzilla af. Kong heeft een nieuw territorium gevonden in de Holle Aarde en zoekt naar andere leden van zijn soort. Op het aardoppervlak handhaaft Godzilla de balans tussen de mensheid en de Titans. Een onbekend signaal vanuit de Holle Aarde veroorzaakt hallucinaties bij Jia, de laatste overlevende van de Iwi-stam van Skull Island, wat haar adoptiemoeder, Dr. Ilene Andrews, bezorgd maakt.
Godzilla x Kong: The New Empire ontving gemengde recensies van critici, vaak vergeleken met de met een Oscar bekroonde Japanse film Godzilla Minus One. De film behaalde een IMDb-score van 6.2 en werd door 54% van de critici op Rotten Tomatoes positief beoordeeld. Desondanks heeft de film wereldwijd 570 miljoen dollar opgebracht, waarmee het de meest succesvolle film is binnen zowel de Godzilla- als de King Kong-franchise. Hoewel de film niet goed werd ontvangen door critici, blijkt uit de audience-score van 91% op Rotten Tomatoes dat het publiek de nieuwe monsterfilm wél waardeert.
Godzilla x Kong: The New Empire is vanaf 4 juli te streamen op HBO Max, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!