The Hunger Games-prequel 'The Ballad of Songbirds & Snakes' binnenkort te streamen

Films
donderdag, 27 juni 2024 om 15:30
yj2svz5i2huqd84g633w2tijtki
Vanaf 16 juli is The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes te zien op Prime Video. De prequel, geregisseerd door Francis Lawrence, is gebaseerd op de roman van Suzanne Collins uit 2020 en biedt een diepgaand inzicht in de vroege jaren van Coriolanus Snow.
The Ballad of Songbirds & Snakes speelt zich 64 jaar voor de oorspronkelijke films af. De jonge Coriolanus Snow, vertolkt door Tom Blyth, wordt mentor voor de tribuut Lucy Gray Baird uit District 12, gespeeld door Rachel Zegler. De film volgt Snow's evolutie van ambitieuze mentor tot de toekomstige tiran van Panem.
De opnames vonden plaats van juli tot november 2022, met locaties in Polen en Duitsland, zoals het Monument van de Slag der Naties in Leipzig en het Olympisch Stadion in Berlijn. De film bracht wereldwijd $337,4 miljoen op en kreeg gemengde recensies. De cast, met onder anderen Peter Dinklage als Dean Casca Highbottom en Viola Davis als Dr. Volumnia Gaul, werd geprezen, hoewel het gehaaste einde en de oppervlakkige behandeling van het bronmateriaal kritiek ontvingen.
Het succes van deze prequel heeft de weg vrijgemaakt voor een vervolg, gebaseerd op het aankomende boek Sunrise on the Reaping, dat gepland staat voor november 2026. Dit vervolg richt zich op een geliefd personage uit de originele serie: Haymitch Abernathy. Deze keer volgen we een 16-jarige Haymitch tijdens de vijftigste Hongerspelen, ook bekend als de Tweede Kwartskwelling. Dit evenement, dat plaatsvindt 24 jaar vóór de gebeurtenissen in het eerste boek van de trilogie, belooft een diepere blik te werpen op de wereld van Panem en de mechanismen van macht en propaganda die het dystopische regime in stand houden.
Tot die tijd kunnen we binnenkort aan de slag met The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, die vanaf 16 juli te zien is op Prime Video. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!